2010 m. spalio 15 d., penktadienis

Bulvine duona su lasinukais

Labai norejau sudalyvauti bulviu savaiteje, tik vis nezinojau ar atrasiu laiko (: 

Norejau isbandyti butinai duona ( su mano orkaite tai tikrai drasu...), nes seniau keptos bulvines bandeles tiesiog nuostabios buvo. Taigi siandien po darbo uzsiminkiau tesla ir issikepiau puikia puikia ir tuo paciu pikantiska bulvine duonike :) Siaip recepte reikejo deti 1200 rusies miltus, bet tokiu as neradau ant greito siandien pirkti. Suejo ir 1050 rusies miltai. Reikia:

500 g kvietiniu miltu 1050 rusies/tipo ( org.recepte dejos 1200 rusis)
1 1/2 a.s. druskos
125 g su lupena virtu bulviu
10 g svieziu mieliu
100 ml + 225 ml pieno
85 g sonines spirguciu

Miltus susimaisyti su druska ir padaryti viduje duobute. I duobute sudeti sviezias mieles ir biski pirstais patrinti su miltais.

Sonines spirgucius pakepinti sausoje keptuveje kol sie grazia spalva igaus ir riebaliukus isskleis.

I 100 ml pieno sudeti nuluptas ir trintas bulves ( as dar siltas bulves ispaudziau su joms skirtu trintuvu tiesiai i piena; bet bulves kuo puikiausiai galima sutrinti ir sakute :). Gauta tirsta mase sukresti i miltu duobute ir truputi pamaisyti. Leisti 15 min pastoveti siltai. Supilti likusi piena, sudeti spirgucius ir uzminkyti elastinga tesla. As minkiau ~ 10 min. Tesla labai gerai minkes ir visiskai nelipo prie ranku. Tada uzdengti dregnu ranksluosteliu ir palikti siltai ar tai kambario temperaturoj kad gerai pakiltu. Man uztruko ~1,5 val. Pakilusia tesla atsargiai issiversti ant stalo (miltuoti stalo nereikia!)  ir pasidalinti i tris lygias dalis. Jas atsargiai isvolioti i volelius. Volelius supinti ir padejus ant kepimo kilimelio uzdengti ir leisti dar 25 min siltai (kambario temp.) pastoveti.

Apibarstyti lengvai miltais (as apsijojau) ir pasauti i salta orkaite 180° ~ 1val. Skanaus! Mums laaaabai patiko. Traski plutele ir minkstas vidus ♥

************************

Saltinis: cia 

13 komentarų:

  1. Aguonele, duonele jau isbandyta is dvigubos normos :) laaaaaabai skanu, visa seimyna suzaveta!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kristina o koks greitumas! Labai dziaugiuos kad patiko, mus ji irgi suzavejo. Va treciai dienai dienai dar liko, tai tikrai minksta dar ir skani. O is dvigubos normos kepei dvi pyneles ar viena didele? Nes kiek skaiciau, tai is dvigubos- monstras gaunas vienas kepaliukas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kepiau viena dideli monstra :) Vos ne per visa orkaites skarda issipute. Bet problemu su to monstro sudorojimu nebuvo, siandien paskutinius gabalelius suvalgem. Kadangi dar liko mieliu, vel renkuos ka is tavuju kepiniu pagaminti, cia ju tiek daug. sunku issirinkt, bet labai vilioja duona su pomidorais ir mocarela...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Taip ir nujauciau kad bus monstras :))
    o duona su pomidorais tikrai gera, tik ja mes sudorojom silta. Manau jog salta nebus tokia skani, kadangi suris suitrauks ir nebus tokio tasumo jo ♥
    P.S. as kazkaip perejau ant duonu kepimu. Ryt ruosiuos su graikiskais riesutais kepti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oi tai lauksiu recepto. Megstam riesutus :) Nors dar ir Prahos pyragas sarase ...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aguonele, kokia puiki duonelė!!!
    Sužavėjo mane tavo receptukas, bandysiu savaitgalį išsikept.
    Ačiū tau:)
    daivaP

    AtsakytiPanaikinti
  7. Prasom Daivute, tikiuos patiks ;) mums tai labai labai patiko... bet zinai, skonis skoniui nelygus ♥

    Kristina kiekviena diena apie tave pagalvoju, bet niekaip nedaeinu iki duonukes su riesutais kepimo...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aguonele, atnešu tau glėbį padėkos žodžių:) duonytė gavosi fantastiška!!!
    Aš į ją dėjau dž.pomidorus ir šoninę, nemažai dž.rozmarino, šeimai labai patiko!!!
    Nors aš esu mėgėja juodos ruginės duonos, bet ši man labai skani:)
    Ačiū tau:))
    daivaP

    AtsakytiPanaikinti
  9. Daivute laaaabai dziaugiuos kad patiko, nes kai tu tiek ivairiu isbandzius ju, tai nezinojau kaip cia bus :) ideja su dziovintais pomidorais mane suintrigavo, tik rozmarino nedeciau nes ji galiu tik dozuotai vartoti, kitaip man per intensyvu.
    O tu pati darais ruginei duonai rauga? as jau gal gundyciaus po visu kraustymusi su raugais... tik dar bijau pradet...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ne raugo nemoku:( bet gal ir išbandyčiau, jei kas kokį receptuką pasiūlytų, nes ruginę duoną dievinu:))
    Jei išbandysi, duok žinoti:)

    O mums patiko rozmarinas, kitą kartą su kitomis žolelėmis pabandysiu:)
    daivaP

    AtsakytiPanaikinti
  11. Na gerai, ziuresiu kada prisiruosiu koki rauga uzsiveisti :) gi jis kaip vaikas girdejau, daug prieziuros praso :DD

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sveiki,noriu jusu paklausti,ar galima šita duonele kepti is paprastu miltu,nes čia Norvegijoj nerandu as niekaip tu tipu,gal ka patartumet kokius miltus geriau naudoti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nemanau, kad jos skoni isgausite su paprastais miltais. Rupus miltais butent ta duonos skoni ir spalva priduoda. Taip pat keiciant i kitus miltus, reikia ir vandens kieki reguliuoti, jei su tesla dirbate nedaznai. Nes paprastiems miltams sio reikia maziau.

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails