2010 m. rugsėjo 5 d., sekmadienis

Mieliniai keksiukai su nutella

Siandien norejau kazko sokoladinio... Jau susiradau tokio dieviskai-svaigiai atrodancio sokoladinio pyrago recepta ir sudvejojau ar jis tas, ko as siandien noriu? kazkaip prie mielinio kepinio trauke nors tu ka. Atsiminiau jog nutellos stiklainis jau nervuoti pradejo, nes toks pustustis jau kuris laikas stovi. Taip va ir gime ideja, issikepti keksiukus. Isejo 6 tokie nemazi ( prie progos ir naujas silikonines formeles isbandziau :) o tesla dariau is:

85 g pieno
10 g svieziu mieliu (arba 3-4 g sausu) 
50 g cukraus
185 g miltu
1 mazo kiausinio ( S dydzio)
ziupsnelio druskos

Piena pasildyti kad nebutu toks saltas ir imaisius mieles, jas jame istirpdyti. 

I dubeneli susiberti miltus, cukru, druska, paplakta kiausini ir mieliu tirpini. Uzminkyti tesla. Ja minkiau drasiai 15 min, kol si puskavo ir nuo krastu dubenelio atsokinejo. Buvo tokia lipnoka, tad nepergyventi ;) Uzdengti ir leisti siltai 1 val pakilti.

Ant stalo pasibarstyti lengvai miltu ir isemus pakilusia tesla issikocioti ar issitasyti staciakampio forma. As stengiaus plonai iskocioti, kad daugiau idaro deti galeciau :) Zodziu, ant iskociotos tepti gausiai nutella :) susukti ir susipjaustyti lygiomis 6 dalimis, kurias deti i keksiuko formeles:

Uzdengti ir leisti 20 min teslai pailseti. Pasauti i ikaitinta 180° orkaite 20 min. Skanaus! Labai purus, nuodemingai sokoladiniai :) Man labai patinka nutella kepiniuos...


4 komentarai:

Related Posts with Thumbnails