2010 m. rugsėjo 16 d., ketvirtadienis

Degustuojam avieciu likeri :)

Vakar persikosiau ir susipilsciau avieciu likeri :) Kazkas buvo minejes, jog kai avietes susitraukia galima tai daryti. Taigi, pas mane jos jau buvo susitrauke. Na o likeriukas labai skanus,toks avietinis su lengva apelsinine natele. 
Serbentiniam neprilygs, bet gerti mielai galima ;) Prost!

23 komentarai:

  1. super! reiks man kitamet tokio pasidaryti butinai! po cerkele, cin, cin! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jep, rasiau , kad reikia palaukti, kol is uogu istraukia visas sultis, t.y. kol jos susitraukia :) Skonis sodresnis :) Mano dar laukia savo eiles, avieciu+melyniu bei dar vienas - melyniu, o ragaujamas dabar - kavos likeriukas :) Skanucio ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O su mano aviečių likeriu kažkas netaip... Jaučiasi degtinė :( Uogos labai nepasikeitusios nuo užpylimo. Tai gal dar brandint reikia? Ar tos aviečių užpiltinės neverta net lyginti su serbentine?
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dalija: gerai nuskambejo "po cerkele" :)) taip lietuviskai :)

    Anonimiske: aciu uz tokias zines! Melyniu niekad nesu gerus jokios trauktines, uzpiltines ar pan. Net neisivaizduoju skonio... va kitas reikalas su kavos likeriu :) Pasidalink receptu, gal susigundysiu :) Siaip geriu as pirktini, bet taip tikrai prie kavos skanumelis arba i pyragus.

    Fausta: taip, man serbentu uzpiltine svelnesne, bet avieciu ir skani. Nelabai jaucias degtine, tai tu gal dar laikyk. Mano avietes is pradziu issipute o gale jau tokios susitrauke buvo. Tada gerai jas isspaudziau dar. Beto jaucias ir apelsinas pas mane. Va berasant net mintis kilo kita karta kokia kavos pupele viena kita imesti vietoj apelsino... Sekmes skaniu rezultatu belaukiant ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dabar kai aprašei, tai ko gero mano uogos dabar dar tik pasipūtusios. Ir gal reikia įmest iš tiesų kokio apelsino? Nes aš viską dariau taip pat, kaip su serbentais. Ačiū už mintį!
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aguonele, koks grozis... Atrodo net skoni jauciu is nuotraukos :D ir kaip anksciau nesugalvojau pasidaryt, juk avieciu sezonas! Nu reiks dar ka nors nureketuot kaime, kad avieciu duotu :))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aguonele, gal kvailas klausimas - bet tas cukrus istirpsta visiskai po tu keliu savaiciu?

    AtsakytiPanaikinti
  8. AJ: aciu :* taip, cukrus turi butinai istirpti!!! as karts nuo karto atsargiai "pakratau" ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na, aguonele, serbentinio neragavau, tad negaliu lyginti, bet avietinis tai man tobulas gavos... Siaip nesu alkoholio didele megeja, bet jau sitas likeriukas - toks saldus, moteriskas, o ir padaryt paprasta, kaip 2x2, ir naturalu, ir spalva grazi :) Vien zo, tituluoju tave likeriu karaliene :D Mano avietes dar nesusitrauke, tad dar palaikysiu. Bet karts nuo karto biski "padegustuoju" prie vakarienes... :))Jau kitais metais tai tikrai darysiu is visko, ka rasiu - serbentai, melynes, vysnios :))

    P.S. As dariausi 2 - viena tik is avieciu, o i kita supyliau 2 apelsinu sultis. Zieveliu nedejau niekur. Tai su apelsinais tikrai skanesnis, svelnesnis.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Likeriu karaliene atraso :DD
    Vadinas sveika istojus i "vakariniu degustuoju" rateli :)))sakau vien del spalvos tikrai verta darytis likeriuka.
    as irgi butinai kitais metais su vysniomis bandysiu!!! Sakyk o tu su tokiu cukrumi darei kaip as ar dejai paprasta?

    AtsakytiPanaikinti
  11. As dariau su tokiu, kaip tavo, bet tik ruda radau. Ir itariau, kad jis nera toks saldus, kaip baltas, todel as sudejau visa 500 gr. pakeli, ir avieciu daugiau idejau. O degtines kiek rasei, 0.7 l. Tai man viskas tinka. Na gal visgi maziau cukraus kita kart deciau, bet bet kuriuo atveju - man super skonis! Labai noreciau juoduju serbentu paragaut... Kai ju atsiveziau, tai nezinojau, ka su jais daryt - uzsisaldziau. O su saldytais jau nelabai pasidarysi turbut... vandeningi labai bus. Na bet kitais metais tai butinai!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Butent, sis cukrus priduoda kazkokia tai puikia natele. As ta norejau butent suzinoti ;) Saldumas ju man vienodas, tik rudas toks su lengva karamele. Ir bent as pastebejau kad su siuo cukrumi gerimas man tirstesnis gaunas .

    AtsakytiPanaikinti
  13. Taip taip, ir mano tirstokas. Kaip koks amaretas gaunas :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. As norejau paklausti, ar darant si avieciu likeriuka butinas toks rudas kristalinis cukrus? Gyvenu JAV, isnarsiau visas imanomas parduotuves ir niekur tokio nerandu. Kaip manot, ar tiktu Cane Sugar (Nendriu) jis irgi rudas bet stambumo kaip rupi druska. ir jis nera toks saldus... Tai gal jo daugiau det reikia?? Is anksto dekoju :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu tas rudas kristalinis cukrus yra tokio karamelinio skonio, nendrių cukrų žinau, bet jis tikrai nepanašus. O nebandėt žiūrėti prie arbatų kokių, nes pas mus būtent ten jo irgi galima rasti. Žiūrėkite, eksperimentuokite. Aš kaip pati nedarius su kitu cukrumi, tai negaliu pasakyti kiek skonis nukentės ;)

      Panaikinti
  15. Dekoju uz toki greita atsakyma :) Na zinokit, kol kas nepavyko rasti niekur, tikrai visur nersiu nors nusisauk niekur nerandu. Bandysiu on line uzisakyti ir bus beda isspresta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gyventumėte kur nors arčiau, tai atsiųsčiau :)
      Nu Jūs bandykite su paprastu rudu cukrumi tada. gautis tai tikrai gausis, tik galbūt ne taip saldu ir šiek tiek kitokios konsistencijos.

      Panaikinti
  16. Aciu Jums!!! Taip ir pabandysiu!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails