2010 m. rugsėjo 29 d., trečiadienis

Burokėlių mišrainė

Dabar dar pora dienų atsinešiu žiemai skirtus receptus :)
Šią burokėlių mišrainę viriau tik ką grįžus iš Lietuvos, t.y. rugpjūčio mėn, bet vis neapsisprendžiau ar dar kartą perrašyti jau esamą receptą Neringos svetainėj. Kadangi mišrainė yra puiki (nežinau, gal dar skonio priduoda visos daržovės iš mamos daržo ♥), tai jau net bijau kad žiemai mažai kas liks ... Valgome mes ją prie visko, taip pat ir sriuba ideali gaunas. Ačiū Neringa ir aišku Daivute!
 Dariau ir aš iš pusės kiekio, nes neturiu sąlygų tiek daug visko visur laikyti. Bet kas turite, tai būtinai tik dvigubai daryti!


2 kg burokėlių
600 g pomidorų ( 5 vidutinio dydžio)
50 g česnako ( galvutė)
150 g svogūnų ( 2 vidutinio dydžio)
250 g paprikos ( viena didesnė)
100 g cukraus
30 g druskos
125 ml acto
1/2 stiklinės aliejaus
pipirų

Būtiniausias įrankis: vienkartinės pirštinės!

Burokėlius nusilupti ir susitarkuoti. Pomidorus nusiplikinti karštu vandeniu ir nulupti skūrelę, susipjaustyti kųbeliais. Svogūnus susipjaustyti pusžiedžiais, paprikas- kubeliais. Į keptuvę pilti aliejų  ir jame iki skaidrumo pakepinti svogūnus, tada sudėti pomidorus ir papriką, kepinti kokias 5 min. Į didelį puodą sudėti burokėlius, ant jų sukrėsti pakepintas daržoves ir dabar kepinti kol burokėliai pradės sultis išskirti. Kai išsiskyręs skystis užvirs- supilame actą, maišytą su cukrumi ir druska,užverdame ir prisukę ugnį troškiname 45 min ant silpnos ugnies karts nuo karto pamaišant. Likus kokiai 10 min iki troškinimo pabaigos ( na reikia žiūrėti kokie kieti ar minkšti burokėliai) įspausti česnaką, paskaninti pipirais. 

Gautą mišrainę supilstome į sterilizuotus stiklainius ir apverstus atvėsiname. Skanaus!

24 komentarai:

  1. Dariau ir aš šią mišrainę šiemet :) Tikrai puiki !
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  2. O burokeliai turetu buti jau virti? Niekada neesu dariusi burokeliu,o sitas receptukas labai sudomino :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Fausta: pritariu 100%!!! Ji tokia liuks.

    Anonimiske: dedasi nevirti burokeliai.

    kaip sykis vasara dar LT diskutavom su moterelom, kad man cia niekas nesigaus kad zalius burokelius virsiu, jie tik pajuoduos ir viskas. Galiu drasiai sakyti, kad burokeliai kuo puikiausiai isverda, spalva liuksiska gaunas!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atsiprasau, nezinau kodel Kristina anonimisku palaikiau (: tikiuos atleisi :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nieko baisaus :)))) Supratau reiks savaitgali padirbeti prie salotikiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Susigundžiau ir aš, labai įdomus derinys... :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Pritariu, kad sia misraine reikia daryti is dvigubos normos, nes laaabai skani tiek viena, tiek kaip garnyras ar i sriuba.

    beja, o as noreciau pagirti tavo nuotraukas - labai isgrazejusios!!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aciu Neringa ♥ jau is taves gauti toki komplimenta tai miela sirdziai :) zinai, man nuotraukos tai nuo nuotaikos priklauso...kartais turiu noro pazaisti, tai jau visaip isbandau o kai jo nera tai viskas automatiska funkcija eina ...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dariau iškart dvigubą porciją ir tikrai nepasigailėjau - išties skani mišrainytė. Bus gaminama kasmet...Labai dera tarpusavyje burokai su paprika, tik va pomidorų skonio aš nepajutau, gal galima ateity ir nedėti?

    AtsakytiPanaikinti
  10. O tu manes paklausei apie pomidorus :)) as manau jog jie vien del skyscio dedas... hm...

    AtsakytiPanaikinti
  11. laba diena, turiu klausimą berods ir elementarų ir tuo pačiu painų....kuo skiriasi maistinė acto rūgštis ir spirito actas? ką naudoti konservuojant?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sveika Birute, iš tikrųjų niekad nebuvau sau šio klausimo išsikėlus. Bet pabandžiau rasti per googlą visagalį atsakymą. Taigi, maistinė acto rūgstis(acto asencija) yra 25% ir vartojama dažniausiai koncervuojant, dezifekuojant maisto gaminius. Dažniausiai pramonėj, nes ji yra skiedžiama ir dar su kitais cheminiais elementais, bet žinoma ir galima namuose.Elgtis reikia atsargiai, nes per didelis kiekis arba blogai praskiestas gali sveikatos sutrikimus iššaukti.O spirito actas yra niekad kitas kaip dar labiau praskiesta acto asencija, dažniausiai nuo 3 iki 9%.
    Šiuo atveju aš naudojau lietuvišką spirito actą 9%, nes Vokietijoj tik 5% galima rasti.
    Nežinau kiek teisinga ši informacija, bet mano akimis logiškiausia. Daug atsiliepimų apie acto asenciją radau ir beveik visi rašo, jog asenciją dažniausiai namų priežiūrai naudoja ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. O negalima butu deti raudono vyno acto? nes kitokio acto namuose pas mane kaip ir nera :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Aš turiu dviejų rūšių raudono acto: vienas spanguolių, kitas aviečių. Abiejų % skirtingi... kiek būtų Jūsų? Nežinau ką Jums pasiūlyti. Bandykit ;) Brangus malonumas, bet galbūt nuo jos skonis dar geresnis bus ;) Gautis tai tikrai gausis!

    AtsakytiPanaikinti
  15. daug atsiliepimu girdejau,sako kad labai skanu tai bandysiu ir as...

    AtsakytiPanaikinti
  16. Kai skaitai,atrodo labai skaniai,-pabandyti reiketu

    AtsakytiPanaikinti
  17. Gal dabar jau nebe sezonas daryti misrainiu ziemai, bet labai uzsinorejau sios misraines.
    Pas mus Prancuzijoje zaliu burokeliu turguje yra. Kaip manote gal galima deti konservuotus pomidorus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o manau jog ir gerų prancūziškų pomidorų yra pirti, ar ne? Šiaip žinoma galima dėti konservuotus, tik imčiau mažesnį kiekį nei čia nurodyta kad nebūtų per skysta. O kad gautis tai tikrai gausis ;)

      Panaikinti
  18. o kuo Jūs taip gražiai aprišat stiklainius? KAs čia per materiolas? :)
    Jurgita

    AtsakytiPanaikinti
  19. Pas mus Norgeje tik 7% acta randu,ar tiks toksai? ir kai burokelius dei i puoda ar nereik slakelio aliejaus ant dugno?

    AtsakytiPanaikinti
  20. Burokelius desi i puoda, kuriam pries tai pakepinsi svogunus aliejuje. Zodziu, to aliejaus ten bus pakankamai. Man tiks tas actas ;) pati daznai visur toki naudoju, tai didelio skirtumo tarp lietuvisko nematu.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Vis nerasdavau laiko parasyti komentaro...siandien vel uzklydau nauju receptuku pasizvalgyti ir nutariau,kad negalima palikti tokios skanios misraines be ivertinimo :D Nu labai labai skanu,sriubyte vakar vyriau,pasaka <3 Dziaugiuosi Jus atradus :) ka tik begaminu,viskas tinka mano skoniui :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Kiek litru gaunasi is jusu nurodytu 2kg burokeliu ir t.t ingridientu?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails