Dar niekada nesu kepusi pati upėtakio (: vis tik pas mamą ragavus. Bet kai pamačiau gražių pirkti, nesusilaikiau. O vakar vakare ir mėgavomės juo. O dariau labai paprastai. Reikia:
upėtakiorozmarino šakelės
petražolių šakelių
česnako, druskos, pipirų
sviesto su žolelėmis
kelių citrinos riekelių
Žuvytę gerai nusiplauti ir nusausinti. Įtrinti druska, pipirais bei viršuje įpjauti kelis kartus. Į upėtakio vidų pridėti žolelių, česnako skiltelių, citrinos skiltelių o įpjautose vietose įdėti sviesto su žolelėmis. Taip aš palikau pora val ją pasimarinuoti ( o tiksliau išėjau į darbą, kad grįžus viskas greičiau eitūs). Kepimo skardą išklojau folija, uždėjau žuvytę, šalia priglaudžiau dar bulvyčių, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi :
Tada vėl uždengiau folija ir pašoviau į 180° orkaitę troškintis, po 30 min atidengiau ir toliau kepiau kol bulvikės ir žuvytė iškepė.
Skanu, be jokių problemų nusilupo skūra ir taip filiukė lengvai išsiėmė. Nereikia jokio pašalinio padažiuko, užtenka pasišlakstyti išsiskyrusiomis sultimis su aliejumi ;) Beje, dar labai švieži pomidorai derėjo :)
labai skanus pietus buvo,aciu uz receptuka :)
AtsakytiPanaikinti