2010 m. liepos 10 d., šeštadienis

Tarte su vysniniais pomidorais & parmos kumpeliu

Labai skani, pikantiska tarte! Idealiausias derinys prie salto balto vyno bei lengva vakariene sitokiais karstais vakarais, kokie dabar yra bent pas mus...  o 18cm tarte/quiche formai reikia:

teslai:  25 g gero parmezano surio
               75 g miltu
               50 g salto sviesto
               1/3 a.s. druskos
               1/2 kiausinio

idarui:   vysniniu pomidoru
                 100 g grietines
                 25 g parmezano surio
                 1 1/2 kiausinio
                druskos, pipiru & sviezio muskato
                parmos kumpelio
                sviezio baziliko

Is teslai skirtu produktu pirma mikserio pagalba, veliau rankomis skubiai uzminkyti tesla ir ja ivyniojus i maistine plevele padeti kameron 20-25 min. 

Idarui pasidaryti grietines mase: kiausinius issiplakti su grietine bei parmezano suriu, paskaninti gerai muskatu bei pipirais, pagailint iberti druskos. 

Pomidorus persipjauti per puse.

Is kameros isimta tesla issikocioti ant miltuoto stalo, deti i kepimo forma, kuria pirma iskloti kepimo popieriumi. Ant teslos uzpilti skysta mase, sudeti pomidorus bei smulkinta parmos kumpeli, paskaninti svieziu baziliku ...

pasauti i ikaitinta 175° orkaite 40-45 min. As vis paziuriu dantu krapstuku ar jau iskepe ;)
Mes valgeme silta bei salta prie salto vyno taures ♥ Skanaus!

Ir koks keistas sutapimas ar ne, bet pasirodo 52 savaites tartu savaite paskelbe :) 
Ideja: zurnalas "Lecker" Nr. 7+8.2008

10 komentarų:

  1. Džiugas tinka kažin? atrodo tai labai skaniai, tik tokio kumpio tikrai neįpirksiu... 20g gal 10Lt :/ manau jei bus stambiau, nei čia pjaustytas lietuviškas irgi nebus blogai? Hmmm o kaži jei kumpį užšaldyti ir sutarkuoti?? Ką tik mintis kilo ;D

    AtsakytiPanaikinti
  2. aisku, kad tinka dziugas ;) siaip gi galima imti koki tik nori dziovinta kumpeli, tik su saldymu nezinau... kazkaip man patinko ji suplesyti :) ir pagal kumpio suruma reikia atitinkamai pakoreguoti druskos kieki! Sekmes isbandant ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na vat specialiai pabandysiu - šiandien ūkininkų turguje kaip tik įgijau gabaliuką, tai dalį užšaldysiu ir bandysiu tarkuot - gal gausi kaip Parmos plonumo (nes šiaip tai kumpis tas minkštasis - karšto rūkymo)...

    AtsakytiPanaikinti
  4. o kaip suprasti tą keistą kiaušinių kiekį? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. taip va ir suprasti, kad as vietoj dideles tartes kepiau mazesne atitinkamai pakeisdama produktu kieki ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. aguonėle, va šito gabalėliu mielai pasivaišinčiau :) Tik kad tikrai brangus velniūkštis :))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na Astute, taigi produktus galima pagal save pasirinkti. Vietoj parmezano dziuga imti o kumpelio isvis atsisakyti ;) va ir pigesnis varijantas gaunas :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. o koki dziuga imti nes maximoj maciau keliu rusiu ji?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Manau skirtumo cia nera ;)
    Kelios rusys reiskia, kiek metu jie brandinti. Imkit tiesiog pigiausia.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Patvirtinu - be galo skani! Ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails