Labai skani, pikantiska tarte! Idealiausias derinys prie salto balto vyno bei lengva vakariene sitokiais karstais vakarais, kokie dabar yra bent pas mus... o 18cm tarte/quiche formai reikia:
teslai: 25 g gero parmezano surio
75 g miltu
50 g salto sviesto
50 g salto sviesto
1/3 a.s. druskos
1/2 kiausinio
idarui: vysniniu pomidoru
100 g grietines
25 g parmezano surio
1 1/2 kiausinio
druskos, pipiru & sviezio muskato
parmos kumpelio
sviezio baziliko
Is teslai skirtu produktu pirma mikserio pagalba, veliau rankomis skubiai uzminkyti tesla ir ja ivyniojus i maistine plevele padeti kameron 20-25 min.
Idarui pasidaryti grietines mase: kiausinius issiplakti su grietine bei parmezano suriu, paskaninti gerai muskatu bei pipirais, pagailint iberti druskos.
Pomidorus persipjauti per puse.
Is kameros isimta tesla issikocioti ant miltuoto stalo, deti i kepimo forma, kuria pirma iskloti kepimo popieriumi. Ant teslos uzpilti skysta mase, sudeti pomidorus bei smulkinta parmos kumpeli, paskaninti svieziu baziliku ...
pasauti i ikaitinta 175° orkaite 40-45 min. As vis paziuriu dantu krapstuku ar jau iskepe ;)
Mes valgeme silta bei salta prie salto vyno taures ♥ Skanaus!
Ir koks keistas sutapimas ar ne, bet pasirodo 52 savaites tartu savaite paskelbe :)
Ideja: zurnalas "Lecker" Nr. 7+8.2008
Džiugas tinka kažin? atrodo tai labai skaniai, tik tokio kumpio tikrai neįpirksiu... 20g gal 10Lt :/ manau jei bus stambiau, nei čia pjaustytas lietuviškas irgi nebus blogai? Hmmm o kaži jei kumpį užšaldyti ir sutarkuoti?? Ką tik mintis kilo ;D
AtsakytiPanaikintiaisku, kad tinka dziugas ;) siaip gi galima imti koki tik nori dziovinta kumpeli, tik su saldymu nezinau... kazkaip man patinko ji suplesyti :) ir pagal kumpio suruma reikia atitinkamai pakoreguoti druskos kieki! Sekmes isbandant ;)
AtsakytiPanaikintiNa vat specialiai pabandysiu - šiandien ūkininkų turguje kaip tik įgijau gabaliuką, tai dalį užšaldysiu ir bandysiu tarkuot - gal gausi kaip Parmos plonumo (nes šiaip tai kumpis tas minkštasis - karšto rūkymo)...
AtsakytiPanaikintio kaip suprasti tą keistą kiaušinių kiekį? :)
AtsakytiPanaikintitaip va ir suprasti, kad as vietoj dideles tartes kepiau mazesne atitinkamai pakeisdama produktu kieki ;)
AtsakytiPanaikintiaguonėle, va šito gabalėliu mielai pasivaišinčiau :) Tik kad tikrai brangus velniūkštis :))
AtsakytiPanaikintiNa Astute, taigi produktus galima pagal save pasirinkti. Vietoj parmezano dziuga imti o kumpelio isvis atsisakyti ;) va ir pigesnis varijantas gaunas :)
AtsakytiPanaikintio koki dziuga imti nes maximoj maciau keliu rusiu ji?
AtsakytiPanaikintiManau skirtumo cia nera ;)
AtsakytiPanaikintiKelios rusys reiskia, kiek metu jie brandinti. Imkit tiesiog pigiausia.
Patvirtinu - be galo skani! Ačiū! :)
AtsakytiPanaikinti