Nezinau kas pasidare, bet tiesiog truksta ideju (: gal , kad jau mano lagaminas kelios dienos pasiekes LT o pati tik antradieni ji pamatysiu ... gyvenu atostogu mintimis :) fototaparatas ir senas issitrauktas is stalciaus :) saldytuvo turini taip pat stengiuos kiek imanoma sumazinti. Vakar ilgai sukau galva ka is farso pasigaminti. Kotletus kepus pries kelias dienas buvau, tad nenorejau... netikra zuiki ... na kazkaip nelipo. bevartydama nuotraukas internete uzmaciau farsa isukta i sonine ir susigundziau :) pasinaudojau ideja ir va gavos skani vakariene. O sunaudojau:
400 g maisyto farso
svoguna
kiausini
3 kupinus a.s. dziuveseliu
grietineles
druskos, pipiru, svieziu petrazoliu
cesnako skilteles, 1 a.s. garstyciu
sonines juosteliu
surio
svoguna
kiausini
3 kupinus a.s. dziuveseliu
grietineles
druskos, pipiru, svieziu petrazoliu
cesnako skilteles, 1 a.s. garstyciu
sonines juosteliu
surio
Svoguna susismulkinti ir slakelyje aliejaus pakepti iki skaidrumo, leisti pravesti. I farsa imusti kiausini, sudeti smulkintu petrazoliu, druskos, pipiru, garstycias, ispausti cesnaka, pravesusi svoguna bei dziuveseliu mase ( dziuveselius uzpilti grietinele, kad juos apsemtu, na gal tai 50 ml buvo, nezinau nes nematavau ir maisyti maisyti, nes jie labai greitai bringsta! ir greitai sudejus i farsa sumaisyti) ir uzminkyti vienalyte mase. Paskaninti jei dar truksta.
Pasitiesti maistine plevele ir ant jos susideti jau kaip norima plonas sonines juosteles. Ant ju paskleisti farsa, uzdeti suri (pjaustyta ar tarkuota neturi reiksmes) ir susukti. Deti siule i apacia i kepimo inda ir pasauti i ikaitinta 180° orkaite ~45-60 min. Skanaus!
P.S. Bekepant issiskiria nemazai visokiu putu, as jas visada nupilu nuo kepimo praejus kokiai 20-30 min, kad kepinys apkeptu o neissitroskintu ;) Mums patiko!
Pleveles kepant nereikia nuimti?
AtsakytiPanaikinti