2010 m. balandžio 22 d., ketvirtadienis

Avizines varskes bandeles

Patinka man karts nuo karto issikepti bandeliu, kurios nera is mielines teslos. Nors niekas siaip neprilygs tik ka iskeptoms, dar garuojancioms mielinems bandelems, bet kartais reikia greitai tureti ka nors ant stalo o mielines tesla reikalauja nemazai laiko ... taigi sykart isbandziau varskes bandeles. Man net labai patiko. Tik jos aisku savo struktura yra kiek sunkesnes ir klampesnes nei iprastos. Prie kavos puodelio ryte su uzteptu varskes sureliu... pasaka ;) taigi 8 bandelems reikia:

250 g kremines, pusriebes varskes

250 g miltu

50 g aviziniu dribsniu

2 nubrauktu a.s. kepimo milteliu

1 a.s. druskos

100 ml pieno

Aptepimui: kiausinio trynio & aviziniu dribsniu


Tesla pasigamina labai lengvai: sudeti viska i didesni dubeneli ir uzminkyti vienalyte mase. Dregnomis rankomis suformuoti 8 bandeles, jas deti ant kepimo popieriaus, aptepti kiausinio tryniu ir uzbarstyti aviziniais dribsniais. Kepti ikaitintoje 180° orkaiteje 20-30 min, kol iskeps ir graziai paruduos. Skanaus!

11 komentarų:

  1. Sveiki, kasdien paskaitineju Jusu receptelius ir vis zaviuosi Jusu gaminamais patiekaliukais. Jau ne viena isbandziau ir likau patenkinta o sios bandeles tai isvis super :) labai paprasta ir labai labai skanu ! aciu ir sekmes dziuginant kitus savo receptais :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Visu pirma dekoju uz atsiliepimus! Karts nuo karto tylus lankytojai palieka koki pedsaka, kas mane labai nudziugina !
    Antra :labai dziugu, kad patinka mano receptai ir atitinka Jusu skoni! Vadinas verta fotografuoti, valgyt taip ar taip darau :D
    Na ir sugrysiu prie bandeliu : man sios patiko tik sviezios, antra diena buvo jau per sunkios nors valges tikrai skaniai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kepiau sitas bandeles savaitgali. Dejau aguonu. Viskas taip greit susiminke ir issikepe :) Labai gerai pusryteliam tokios bandeles.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ir aš jau antrą kartą kepiau šias bandeles :). Pirmą sykį jos mane itin maloniai nustebino, nes labai lengvai pasigamino, o skonis liko tikrai labai geras ir aš pati kaip neriebių ir nesaldžių produktų visai mėgėja, jas nutariau iškepti dar kartą.
    Vis dėlto abu kartus man jos kepė ne 30 min., o kiek daugiau nei valandą kažkodėl, nes vidus kažkodėl labai labai sunkiai kepė. Todėl ir norėjau paklausti, kodėl, Jūsų nuomone, taip galėjo gautis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš manau jog nuo varškės priklauso. Lietuviška yra šiek tiek sunkesnė nei čionykštė ir ją iškelti užtrunka. Pabandykite pakelti šiek tiek kepimo miltelių kiekį ;)
      Džiugu kad kepat ir bandot!

      Panaikinti
  5. O per naktį galima tešlą laikyti šaldytuve?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tada bus savaitgalio pusryčiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. O galima maišyti su speltos miltais?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Na ir man, deja, nesigavo. Vidus neiškepė. Reikia gal visai mažytes daryti.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Gaila..bet jei vidus neiskepe, tai vadinas dar reikejo kepti toliau. Kiekviena orkaite skirtinga. Taip pat ir varskes skirias. Kuo dregnesnes bandeles, tuo ilgiau kepti reikia.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails