Mums labai patinka vištienos kumpelių suktinukai, nes jie sutingi išlieka. Šie taip pat buvo puikūs! Reikia:
vištienos kumpelių mėsytės be odos
druskos, pipirų, česnako, šiek tiek majonezo
morkų
svogūno
graikinių riešutų
šiek tiek sūrio
parmos kumpelio (nebūtina, bet pas mane kumpeliai buvo tokie maži, kad įdaras išbėgęs būtų be jo)
Aptepimui: alyvuogių aliejaus, šiek tiek šviežio imbiero, česnako, medaus, citrinos sulčių, druskos, pipirų.
Vištienos kumpelių mėsytę pamušiau ir paskaninau druska, pipirais bei česnaku.
Svogūną pasikepinau ant šlakelio sviesto iki skaidrumo. Sudėjau tarkuotas morkas ir dar pakepiau. Paskaninau druska, pipirais bei česnaku, įbėriau smulkintus riešutus o kai pravėso - sūrį ir išmaišiau viską.
Kumpelius aptepiau plonai majonezu, uždėjau įdaro ir susukau. Apvyniojau kumpeliu ir sutvirtinau siūlu.
Juos apvoliojau miltuose ir gerai apkepiau sviesto bei aliejaus mišiny, sudėjau į kepimo indą. Tada beliko aptepti mišiniu ir pašauti į įkaitintą 200° orkaitę 25 min. Skanaus! Prie jų valgėme kūbeliais pjaustytas bulves, kurias taip kepiau orkaitėj ;)
suktinukai labai skanus.
AtsakytiPanaikintikadangi kumpleiai tikrai mažylyčiai, tai aš juos sudėjau į keksiukų formles(na, taip išklojau) ir pripildžiau morkų+svogūnų+grybų sriubos miltelių įdaru...labai patiko visiems keksiukai mėsiški:) Ir niešbėga, ir smaigstyti nereikia..
Puiku! Aš kai kumpeliu apvyniojau, tai gerai laikės. Man patinka būtent suktinukų forma, nors pora kartu esu irgi formelėse kepus.
Panaikinti