2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Netikras "zuikis" su sūrio & kedro riešutų įdaru

Kai atradau šitaip daromo faršo receptą, tai tik juo ir naudojuos metai iš metų. Ačiū Sonatinai! Karts nuo karto keičias tik įdaras pas mane;) 

500 g paukštienos faršo (aš maluos 6-7 vištienos kumpelius be odos)
4 su kaupu v.š. džiuvėsėlių
100 m grietinėlės
druskos, pipirų, kitokių mėgiamų prieskonių
1 kiaušinio
iki skaidrumo pakepinto svogūno (šykart dėjau porą, kurį net nekepinau ;)

Įdarui: mėgiamo sūrio bei skrudintų kedro riešutų (galima sūrį bei žoleles imti, sūrį bei kiaušinį ir t.t.)

Į faršą suberti džiuvėsėlius ir užpylus grietinėlę išmaišyti viską. Įmušti kiaušinį, suberti kepintą svogūną ar porą ir paprieskoniavus užminkyti vienalytę masę.
Faršą padalinti į dvi dalis (vieną didesnę, kitą mažesnę). Skardą iškloti kepimo popieriumi. Iš didesnės faršo masės šlapiomis rankomis suformuoti "laivelį su borteliais". Borteliai reikalingi, kad lydantis sūriui jis neišbėgtų ;)  Ant jo sudėti tarkuotą sūrį bei pakepintus riešutus ir viską uždengti likusiu faršu. Aš faršą formuoju drėgnomis rankomis, tada jis puikiai blizga ir nelimpa.  
Pašauti kepti į 180° orkaitę ~45 min. Skanaus! Mums laaaaabai patinka :) 

4 komentarai:

  1. As irgi sitaip farsa visada ruosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ech ir kaip gali nepatikti su kokiu marinuotu agurkeliu, kurių dabar receptų gali rasti daugumoje blogų.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skanu!!! Tik aš dar pakepinau kartu morkytę su svogūniukais. Ir įdarą dariau su sūriu bei kiaušiniu ir žolelių įdėjau. Labai bijojau, kad įdaras neišbėgtų, bet viskas gavosi super.

    AtsakytiPanaikinti
  4. labai skanu,tik idarui dejau slyvu ir abrikosu(dziovinti)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails