Pasiilgau makaronų, tad skubu jų darytis :) Šiam patiekaliukui sunaudojau:
~ 300 g kiaulienos išpjovos
1 porą
česnako skiltelę
pusę didelio svogūno
100 g šviežių baravykų
3 mažesnes morkas
1 gerą šaukštą paprikos pastos (galima ir pomidorų imti)
1 gerą šaukštą miltų
šiek tiek čili pipiriuko
50 ml gero raudono vyno
100-150 ml vandens ar grybų sultinio ( visada jo galima dapilti. Taip reguliuokitės norimą padažo tirštumą)
~70 ml grietinėlės
druskos, pipirų
Kiaulienos mėsytę susipjaustyti mažais gabaliukais (kažkur 1 cm). Tą patį padaryti su svogūnu, poru, grybais bei morka.
Keptuvę gerai įsikaitinti ir įpylus lašelį alyvuogių aliejaus porcijomis apkepti mėsytę iki gražaus rudumo (jei iškart sudėsite ją visą į keptuvę, ši išskirs daug skysčių. Kurio pasekoje aliejus atvės ir mėsytė neapkeps.Geriau tada ja padalinti į 3 dalis ir taip kepti ;) Paskaninti druska bei pipirais ir atsidėti į šoną.
Į keptuvę pilti lašelį aliejaus bei skysto sviesto ir subėrus svogūnus bei porą pakepinti šiek tiek. Įspausti česnaką, sudėti grybus & morkas ir kepti dar kokias 5 min. Įspausti pastą ir pamaišyti. Suberti miltus ir minutę pakepinti. Užpylus vynu bei vandeniu, leisti užvirti ir prisukus ugnį toliau 5-10 min silpnai troškinti. Supilti grietinėlę, paskaninti grybų buljonu, druska bei pipirais, suberti mėsytę ir kelias min patroškinti.
Išsivirti makaronus ir susimaišyti su padažu. Užsibarstyti parmezano sūriu ir skanaus!
Mmmmmm... oi kaip džiugu ir vėl matyti tokius vaizdus :) paprastus, bet labai viliojančius ir skanius Aguonėliškus receptus :)
AtsakytiPanaikintiOi Redute ačiū kad laukei ir dar tokiais gražiais žodžiais pasitikai :) :*
AtsakytiPanaikinti