2011 m. rugpjūčio 6 d., šeštadienis

Makaronai su kiaulienos padažu

Pasiilgau makaronų, tad skubu jų darytis :) Šiam patiekaliukui sunaudojau:

~ 300 g kiaulienos išpjovos
1 porą
česnako skiltelę
pusę didelio svogūno
100 g šviežių baravykų
3 mažesnes morkas
1 gerą šaukštą paprikos pastos (galima ir pomidorų imti)
1 gerą šaukštą miltų 
šiek tiek čili pipiriuko 
50 ml gero raudono vyno
100-150 ml vandens ar grybų sultinio ( visada jo galima dapilti. Taip reguliuokitės norimą padažo tirštumą)
~70 ml grietinėlės
druskos, pipirų

Kiaulienos mėsytę susipjaustyti mažais gabaliukais (kažkur 1 cm). Tą patį padaryti su svogūnu, poru, grybais bei morka. 
Keptuvę gerai įsikaitinti ir įpylus lašelį alyvuogių aliejaus porcijomis apkepti mėsytę iki gražaus rudumo (jei iškart sudėsite ją visą į keptuvę, ši išskirs daug skysčių. Kurio pasekoje aliejus atvės ir mėsytė neapkeps.Geriau tada ja padalinti į 3 dalis ir taip kepti ;) Paskaninti druska bei pipirais ir atsidėti į šoną.
Į keptuvę pilti lašelį aliejaus bei skysto sviesto ir subėrus svogūnus bei porą pakepinti šiek tiek. Įspausti česnaką, sudėti grybus & morkas ir kepti dar kokias 5 min. Įspausti pastą ir pamaišyti. Suberti miltus ir minutę pakepinti. Užpylus vynu bei vandeniu, leisti užvirti ir  prisukus ugnį toliau 5-10 min silpnai troškinti. Supilti grietinėlę, paskaninti grybų buljonu, druska bei pipirais, suberti mėsytę ir kelias min patroškinti. 
Išsivirti makaronus ir susimaišyti su padažu. Užsibarstyti parmezano sūriu ir skanaus!


2 komentarai:

  1. Mmmmmm... oi kaip džiugu ir vėl matyti tokius vaizdus :) paprastus, bet labai viliojančius ir skanius Aguonėliškus receptus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi Redute ačiū kad laukei ir dar tokiais gražiais žodžiais pasitikai :) :*

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails