Labai labai puikus patiekalas ♥ Toks lengvas ir idealus šiltą sekmadienio vakarą ♥ Kai pamačiau vokiškam bloge, iškart žinojau kad kepsiu, nes labai sudėtis mano skonio pasirodė. Žodžiu, rekomenduoju ;) O reikia 2 asmenims:
2 cukinukių ( kaip kitaip pavadinti :) Jos tokio vidutinio dydžio turi būti;))
1 svogūno
250 g vištienos faršo
1 pomidoro
2 šaukštų kedro riešutų(pakepintų sausoje keptuvėje)
2 su kaupu šaukštu džiuvėsėlių
petražolių, smulkių svogūno laiškų
50 g tepamo varškės sūrelio
50 g parmezano sūrio
druskos, pipirų
čili pipiriuko (aš dėjau harissos pastos)
Padažui: 2 didesnių pomidorų
gero šaukšto tepamo varškės sūrelio (ėmiau su žolelėmis)
šviežių petražolių
Cukinijas išskobti šaukšteliu o jų "mėsytę" susismulkinti. Pomidorą nuplikinti ir nulupus skūrelę susipjaustyti smulkiai (geriausia be vidaus. Vidų panaudosime padažui.)
Šlakelyje alyvuogių aliejaus pakepinti smulkintą svogūną iki skaidrumo. Sudėti cukinijų mėsytę ir dar pakepinti. Leisti ataušti.
Į faršą dėti praaušusią svogūno masę, kedro riešutus, džiuvėsėlius, tepamą bei parmezano sūrius, čili pipiriuką, šviežias žoleles ir užminkyti vienalytę masę. Ją paskaninti druska ir pipirais. Sudėti į pasiruoštas cukinijas.
Kepimo formą patepti alyvuogių aliejumi. Sudėjus cukinijas, apibarstyti šias dar parmezano sūriu ir pašauti kepti į 200° ~30 min.
Kol jos kepa pasidaryti padažą. Aišku jei tik norite ;)
Pomidorus nusiplikinti, nusilupti odelę ir susipjaustyti smulkiai. Šlakelyje alyvuogių aliejaus troškinti ant silpnos ugnies. Paskaninti tepamu sūreliu, druska, pipirais bei petražolėmis. Kad būtų skysčiau, supilti iš kepamų cukinijų išsiskyrusį skystį ir skanaus!
Mes užsikandom ciabata ♥, kurią tik šykart iš 350 g miltų ir 150 g manų kruopų miltų kepiau. Irgi puiki!
Šaltinis: čia
Na vakar parsivežiau cukiniju, žadejau daryti 'cukiniju ananasus', nes siemet jau dariau, super skanu, tik nespejau dar ideti i blogą, bet įdarytas cukinijas jau seniai žadu kepti, bet va kad to noro ner, ligos puola, o parsivežtos gerybes tebelaukia, oi, kad pagalbininkę kokią ;)
AtsakytiPanaikintiAtrodo skaniai,kaip gaila negalesiu dabar paragauti,kol maitinu leliuka neviska galiu valgyti,o cia pomidorai ieina...ech...
AtsakytiPanaikintiO ka rekomenduotumet greito,skanaus ir nustebinancio svecius pagaminti,ateis lankyti vaiko bendradarbes,noriu dar kazka padeti ant stalo apart torciuko,bet ir vozotis ilgai virtuveje laiko neturiu :)
Reda siunciu glebi balionu ir linkiu sveikatos!! Sirgti taip nemiela... dar reikia megautis paskutinemis vasaros akimirkomis ;)
AtsakytiPanaikintiSkiandinave: zinok man su sveciu vaisinimu irgi prasta...esu ukiskas zmogus. Pas mane dabar dazniausiai buna iskepama kokia duonike/bagetas ar ciabata ir pridaroma uztepeliu. Duonike susipjaustai ir idedi i grazia pintinele, uztepeles i grazius indelius ir kiekvienas gali sau uzsitepti ko nori ;) Jas gi pasiruosti galima is anksto! Va tu pas Neringa i svetaine uzsuk, ten uzkandeliu belekiek...as tam kantrybes neturiu :)
Gali prikepti mazu kukuliuku ir padeti kokios uogienes spanguoliu. Dinks nuo stalo ore! I lekste daug salotu lapu prideti, kad akis suviliotu ;) Ilonos tie farso kukuliai tam idealiai tinka.
Kokia tobula cukinija atrodo... Pirmas numeris bus, kai grįšiu po atostogų, būtinai gaminsiu! Dėkui:)
AtsakytiPanaikintiAciu,uz ideja,tikrai uztepeles puiku,ir greita ir skanu :)Jau kai ka nuziurejau :)
AtsakytiPanaikintiaciu uy ideja jau rztoj pietums bus
AtsakytiPanaikintiva ka tik padariau,labai gerai ,sakniu ,laukiu savo seimos nariu ivertinimo aciu
AtsakytiPanaikintiDziugu, kad skaniai papietavot!
AtsakytiPanaikintiKokia skank cukinija! Vakar turejom sveciu pietums tai kaip visi gyre! Greit dingo nuo stalo
AtsakytiPanaikintiAciu Aguonele, seku jusu bloga jau kelinti metai, ikvepet ir mane duona kepti zodziu esu istikima blogo sekeja, dalinkites ir toliau su mumis puikiais receptais