2011 m. rugpjūčio 28 d., sekmadienis

Mieliniai rageliai

Neringa klausė kokie yra idealūs pusryčiai. Prašau, sutapimas ar ne, bet mes juos turėjom šeštadienį ;) Idealūs pusryčiai tai : šviežios bandelės, virti kiaušiniai ir skani skani kava ♥ 
Ragelius esu gaminus jau ne vieną kartą...mielinius ragelius.... mielinius pusryčių ragelius... ir aisku keletą įdarytų ragelių ;) Kurie skaniausi, sunku pasakyti. Visi savaip skanūs. Skirtumas tik gamybos procese keičias...nuo lengvai gaminamų iki "yra ką veikti" ragelių :DD Šiems išsikepti reikia laiko... bet skonis tikrai atperka viską. Aš išsikepiau 8 ragelius o reikia:

1.Įmaišui:  80 g miltų 550 tipo
                45 g vandens
                0,5 g šviežių mielių
                1 g druskos
Šiuos produktus susiberti į mažą dubenėlį ir užminkius palikti pirma 1 val kambario temperatūroj pastovėti, vėliau perkelti šaldytuvan mažiausiai 12 val.

2.Imaišui: 15 g miltų tipo 550
               75 g vandens

Tešlai: 1 + 2 įmaišų
           250 g miltų tipo 550
           50 ml pieno
           1 didelio kiaušinio
           30 g sviesto
           45 g cukraus (org. dėjos 50g. Aš nenorėjau tokių saldžių, tad net 40 g būtų užtekę)
           5 g šviežių mielių
           4 g druskos

2.įmaišui skirtus produktus suplakti, kad neliktų jokių gumuliukų. Statyti ant silpnos ugnies ir maišant šildyti iki 65°. Matysit, konsistencija keisis ;) Nukelti nuo ugnies ir pridengti kad nesudžiūtų (nesupratau kaip ji gali sudžiūti, nes bent aš tai tuoj pat tešlą minkiau)
Į kombaino indą supilti pieną ir įtrupinus mieles, pamaišyti kol šios ištirps. Įmušti kiaušinį ir dar pamaišyti. Tada suberti druską, miltus, abudu įmaišus ir lėčiausiu greičiu minkyti tešlą 5 min. Po 5 min greitį pagreitinti ir toliau minkyti 7 min. Po šio minkymo suberti per du kartus cukrų, po kiekvieno supylimo vis gerai paminkant. Galiausiai sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą ir minkyti, kol tešla vienalytė bus ir jokio sviesto nesimatys. Uždengti ir palikti 1 val stovėti.

Pakilusią tešlą sugnaibyti į 8 dalis ir padarius kamuoliukus palikti juos uždengus 15 min "pailsėti". 
Iškočioti ovalios formos (org. recepte nurodo ~18 cm ilgio ir 12cm pločio...aš iš akies dariau) ir susukti į ragelius. Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždengti ir leisti 1 val kilti.

 Pakilusius patepti kiaušinio plakiniu (aš tepiau grietinėle...ne taip gražiai blizga vėliau, nu bet ką jau padarysi :)) 


Pašauti į įkaitintą iki 200° orkaitę ~20 min. Man ko gero kepė tik 15 min. Skanaus!
Receptas rastas šiame bloge.                   

6 komentarai:

  1. Toks noras Tau prisipažinti :D - pas Tave užsuku turbūt dažniausiai, pasižvalgyt ir ne tik ;), nu taip laukiu kiekvieno Tavo įrašo, nežinau, labai jauku pas Tave :D ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi, nutekėjo kaip medus ♥ Ačiū iš visos širdies, labai miela. Bet žinok ir aš mielai pas tave užsuku! Labai labai jauku ir nuotraukos NUOSTABIOS!!!!!!!!!pavydžiu vis...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aha, taip ir maniau, kad nuskambės, kaip į dubcią lindimas :)) niekis :D
    Ačiūūūū, smagu žinot ..:))))

    AtsakytiPanaikinti
  4. O, jau šičia tai tikrai "yra ką veikti". Bet jei tokių pusryčiams kažkas iškeptų... neabejoju, būtų tobuli pusryčiai :)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Reda: o as apie tai net nepagalvojau :)) Dalinuos su tavimi ta pacia nuomone, jog yra blogu, i kuriuos tiesiog kas diena uzsuku. Cia kaip priklausomybe...o yra kitu, kur tik karta atsivertus zinau jog daugiau nekisiu nosies cionai...

    Asta:bet tu nepraleidi daugiau laiko pyragus maisydama nei as bandeles kildindama? Man delto vis nekyla rankos jokiu tortu kepti, bijau kad nemokesiu ir kad per daug laiko uzims...

    AtsakytiPanaikinti
  6. mmm... tokiu bandeliu pusryciams ir as labai noreciau!!!! :) pavydziu energijos rytiniems kepiniams! :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails