2011 m. balandžio 17 d., sekmadienis

Šokoladinis brownis su graikiniais riešutais

Užsėdo noras šokoladiniams kepiniams...  iš tikrųjų visai ne laiku, nes žiema kaip ir pasibaigė ...hihihi. Dabar jau laikas iš tikrųjų būtų figūra susirūpinti. Bet moju tam ranka ir sakau, nuo ryt... o šiandien dalinuos puikiu brownio (rudučio man netinkamas aprašymas) receptu ;) Mums reikia:

50 g sviesto
200 g juodo šokolado
2 kiaušinių
150 g cukraus
100 g graikinių riešutų
žiupsnelio druskos
75 g miltų

Sviestą kartu su kapotu šokoladu ištirpinti karštų garų vonelėje. Leisti praaušti,kol visa kita darysime.
Kiaušinius kartu su druska bei cukrumi išsiplakti iki baltumo. Tada supilti šokolado masę ir toliau paplakti.
Ji gausis dieviškai skani... aš nespėjau ragauti...ragauti...


Na kol visos neišragavome, suberkime sukapotus riešutus ir įsijoję miltus atsargiai išmaišykime viską.
Kepimo formelę ( geriausia 20 cm ilgio, bet galima ir 22 cm tortinę imti) išsikloti kepimo popieriumi ar tiesiog išsitepti sviestu ir pasibarstyti miltais, tolygiai paskleisti masę ir kepti 180° lygiai 22 min! Išimti ir susipjaustyti. Leisti ataušti :))) aš dar šiltą griebiau ragauti ♥ Nu gėris...ką čia daugiau ir bepridurti :)
 Šaltinis: čia  
P.S. Brownis skaniausias tą pačią dieną. Likusį geriausia sandariai uždaryti, nes kitaip išdžius ;)

9 komentarai:

  1. Niam man žinok irgi ant skanėstų patraukė :) kaip tik pavasario proga

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei tu apie šitą foto tai ji graži ir gera. O tu kažkokį įrankį parsisiuntus blog'o rašymui, ar tau čia internete ištampo?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu ačiū merginos... aš maniau tos nuotraukos išgązdins visus, nes mano akimis milžiniškos jos :)) Ačiū Jums visoms!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Indre: žinok buvo update ir aš pasinaudojau juo. Tai išvis vargau kokias 2 val kol sugebėjau 1 įrašą paviešinti, nes blogspot atnaujinimai po to update labai jau skirias nuo senesnių.. ir man neleidžia parašyto teksto į kairę patraukti. Jis prie nuotraukos prisitaiko. O nuotrauka kairėje vėl nesižiūri. Ai, bet negvildenu toliau nes dabar liks taip kaip yra :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. tai mano megstamiausias brownie receptas, vietoj miltu dedu migdolu miltus, ir dedu 100g rudo cukraus. aciu uz recepta

    AtsakytiPanaikinti
  6. Šitą brownį reikia uždrausti, jis per daug skanus! Ryte iškepiau pusę porcijos ir iki pietų mes su vyru jį sukirtom. Kai suvokėm, kad per kelias valandas dvies suvalgėm plytelę šokolado, dar cukraus, sviesto ir viso kito, buvo jau vėlu... Tik kitą sykį dėsiu mažiau cukraus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tokius komentarus labai megstu :)
      Beje, jei galimybe yra, kepkit su nugos mase browni. Va ten dar geresnis geris! Ji vienu prisedimu galima visa suvalgyti :o
      Saldumas toks slidus reikalas, jau as ji ir taip mazinu, tai man gerianciai kava be cukraus pats tas gaunas.

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails