10 g šviežių mielių
75 ml pieno
250 g miltų
20 g cukraus
5 g druskos
1 kiaušinio
35 g minkšto sviesto
10-14 dešreliu (~ 5 cm ilgio)
Aptepimui: grietinėlės & sezamo
Mieles ištirpinti šiltame piene ir palikti 10 min pastovėti.
Į miltus suberti druską, cukrų, taip pat įmušti kiaušinį bei sudėti sviestą. Supylus mielių mišinį užminkyti vienalytę masę. Uždengti ir leisti tešlai dvigubai pakilti. Man užtruko gerą valandą.
Iš pakilusios tešlos susignaibyti vienodo dydžio gabaliukus, kuriuos atsargiai ištąsyti į skrituliukus, dėti po dešrelę ir gražiai užlanksčius galus uždengti ir leisti pakilti ~45 min. Pakilusias patepti grietinėle, užbarstyti sezamu ir pašauti į įkaitintą 175° ~20 min. Skanaus!
*********************************
Receptas adaptuotas pagal šį seniau mano keptą :)
Būtent! Kaip pirštu į akį pasakyta ;)
AtsakytiPanaikintiOi uzmaisiau, uzlipinau desras, jau greit sausiu i orkaite. Dejau pilno grudo miltu, gal todel man nelabai pakilo...
AtsakytiPanaikintiRasa nu tikiuos kad viskas gavos ;) šiaip jei dėjai pilno grūdo miltus, čiut daugiau skysčių reikėjo dapilti.
AtsakytiPanaikintiSkaniai viskas gavos, prie sriubos labai liuks darbe uzkast. Kita syk bandysiu daugiu vandens/ pieno ipilt, nes man ne tokios 'storos' gavos kaip pas tave nuotraukelej.
AtsakytiPanaikintiNu tai dziugu. Tikrai, kai dedas pilno grudo miltai reikia daugiau skysciu ;)
AtsakytiPanaikintiLabai skanios. Visko dėjau pagal receptą, tik vandenį naudojau vietoj pieno ir dešreles ne pieniškas. Gavosi puikios bandelės! Ačiū. ;)
AtsakytiPanaikinti