2011 m. balandžio 4 d., pirmadienis

Itališka balta duona

Šiai duonikei (ji man gavos skani, bet per tvirta. Mes mėgstam labiau minkštesnes, "išpūstas" duonas :)) reikia:

300 ml vandens
5 g šviežių mielių
400 g miltų tipo 550 (aš dėjau 405 tipo)
120 g manų kruopų 
12 g druskos

Taigi duona užminkoma per tris kartus:
1. 100 ml vandens ištirpinti mieles ir tada subėrus 150 g miltų užminkyti tešlą. Ją palikti uždengus 1 val šiltai pakilti.

2. Į pakilusią tešlą pilti 100 ml vandens ir paminkyti. Suberti dar 150 g miltų ir vėl užminkyti tešlą. Ją uždengti ir leisti vėl šiltai 1 val kilti.

3. Į pakilusią tešlą supilti likusius 100 ml vandens ir vėl paminkyti. Suberti manų kruopas bei g miltų ir užminkyti tešlą. Ją palikti uždengus 15 min pailsėti. Suberti druską ir minkyti 10 min kombaino pagalba lėčiausiu greičiu. Uždengti ir leisti vėl 30 min pakilti.

Orkaitę įsikaitinti iki max 250°. Susiformuoti duonikės kepaliuką, įpjauti viršų ir pašauti kepti 20 min. Tada orkaitę prisukti iki 200° ir toliau kepti 15-20 min. Aš kepiau ant kepimo akmens, dėlto biškį trumpiau ;) 

Ataušinti ant grotelių ir skanaus!

Mes mėgavomės prie balto šalto vyno ir jautienos carpaccio ♥ su geru alyvuogių aliejumi bei keliomis kruopelėmis parmezano sūrio ♥

Šaltinis: čia  

2 komentarai:

  1. Ai kokia romantikė:)
    Duonytė puikiai atrodo:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū :* o apie duonytę galiu pasakyti taip: esu ir geresnių kepus :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails