2011 m. balandžio 1 d., penktadienis

Marmurinis keksas su žemės riešutų sviestu

Šiam keksui reikia (mano keksinė forma 18 cm ilgio):

125 g minkšto sviesto
125 g cukraus
žiupsnelio druskos
2 kiaušinių
190 g miltų
60-70 ml pieno
1 a.š. kakavos 
3 a.š. žemės riešutų sviesto
1/3 a.š. citrinos žievelės
1/2 pak. kepimo miltelių (9g)

Sviestą išplakti kartu su druska ir cukrumi iki purios masės. Įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai paplakant. 

Miltus susimaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į sviesto masę. Supylus pieną viską gerai bet atsargiai išmaišyti. Tešlą pasidalyti į dvi lygias dalis. Į vieną masę suberti kakavą bei įdėti žemės riešutų sviestą, išmaišyti. Į kitą dalį- citrinos žievelę.

Kekso formą išsikloti kepimo popieriumi, susluoksniuoti tešla ir pašauti kepti į 175° ~50-60 min. reikia žiūrėti mediniu dantų krapštuku ar jau iškepę ;) Skanaus!

Šaltinis: čia 

4 komentarai:

  1. jaz,koks fainas!saldus labai? slapias?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šlapias, bet saldumas laikos savo ribose nes aš nemėgstu labai jau saldžiai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skanus, purus keksas su riešutine natele - visi valgę kolegos darbe įvertino :) Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails