2011 m. balandžio 27 d., trečiadienis

Kiaulienos plovas

Kažko nežinau ko noris valgyti paskutiniu metu...ko gero ir galvoj atostogos :)) Taigi, šiandien buvo plovas. Nepamenu kada gamintas, bet visada skanus ir gelbstintis kai tingis prie puodų stovėti. Įsivaizduoju kad kiekviena šeimininkė savo gaminimo būdą turi, bet manau kad jie nelabai kuo skirias. Aš ėmiau:

~650 g kiaulienos sprandinės
2 svogūnus
2 didesnes morkas
stiklinę ryžių
česnako galvą bei vieną skiltelę
druskos, pipirų, čili pipiriuko

Špižinį puodą įsikaitinti su geru !!! šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Kiaulieną susipjaustyti gabaliukais ir įdėjus į puodą gerai apkepti. Paskaninti druska, pipirais, čili pipiriuku. Sudėti stambiai pjaustytus svogūnus bei smulkintą česnaką ir dar pakepinti. Sudėjus stambiomis juostelėmis pjaustytas morkas dar kelias min maišant pakepinti. Tada belieka suberti gerai nuplautus ryžius, paskaninti druska ir pipirais. Užpilti vandeniu ( aš visada tokiu santykiu darau ryžiai : vanduo / 1:2) ir uždengus pašauti į įkaitintą 170° orkaitę ~ 1 val. Skanaus!
  
 Su vištiena esu įdėjus seniau šį receptą ;) 

2 komentarai:

  1. Mes vakar irgi plovą ruošėm. Net maloniai nustebau perskaičiusi. Dar labiau nustebau, kad ir ruošiam taip pat, identiškai beveik:) Tik maniškis dar mėgsta,kai šaukštą tikros pomidorų pastos įmaišau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip ir sakiau, manau jo ruošimo būdai ne daug vienas nuo kito skirias ;)
    Žinai, aš vienintelė namie, kuri mėgsta gero pomidorų padažo į lėkštę įsikrėsti... man plovas be jo ne plovas :DD

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails