Po ilgo laiko išbandžiau vėl naują duonos receptą ♥ ką galiu pasakyti? Nuostabi!!!
Dideliam kepaliukui išsikepti reikia:
Raugui: 135 g rupaus malimo ruginių miltų (tipo1150)
135 g vandens
14 g raugo starterio (ėmiau kvietinį)
Viską sumaišyti ir uždengus palikti šiltai 16-20 val kilti.
Įmaišui:100 g rupaus malimo kvietinių miltų (tipo1050)
90 g vandens
1 g šviežių mielių
Sumaišyti viską ir pirma palikti 2 val šiltai kambario temperatūroje stovėti o toliau iki 16 val šaldytuve.
Brinkiniui: 40 g džiuvėsėlių
75 g vandens
Užpilti džiuvėsėlius vandeniu ir palikti brinkti mažiausiai 2 val. Aš juos užpylus vandeniu stačiau šaldytuvan tuo pat laiku kaip ir įmaišą.
Tešlai: viso raugo
viso įmaišo
viso brinkinio
150 g virtų, sutraiškytų bulvių
415 g rupaus malimo kvietinių miltų (tipo1050)
10 g alyvuogių aliejaus
120 g vandens
16 g druskos
Visus tešlai skirtus produktus (išskyrus druską) dėti į kombaino indą ir minkyti tešlą. Pirma lėčiausiu greičiu 4 min. Tada suberti druską ir toliau minkyti dar 6-8min, kol tešla gražiai nuo indo sienelių atšokinės. Uždengti ir palikti 2 val šiltai kilti. Po 1 val tešlą gražiai perlankstyti/pertąsyti.
Pakilusią išsiversti ant šiek tiek miltuoto stalo ir suformuoti kepaliuką, kurį dėti siūle į viršų į kildinimo krepšelį. Šį uždengti ir palikti šiltai ~2,5 val kilti (tiesiog žiūrėti kiek šilta yra ir kaip kyla).
Pašauti kepti į 240° (su garais) orkaitę pirma 15 min. Išleisti garus, karštį prisukti iki 210° ir toliau kepti ~25-30 min. Žiūrėti kaip atrodo, pabarbenti ;) Leisti ataušti ant grotelių ir skanaus!!!
P.S. įpjauti prieš pašaunant kepti.
Mano pirmas kąsnis buvo su tepamu sūreliu ir slyvų uogiene ♥Šaltinis: čia
Was für schöne Bilder - zu schade, dass ich nicht mitlesen kann. Aber zuminest mitgucken :)!
AtsakytiPanaikintiSehr gelungen dein Brot - aber wie es aussieht, gelingt dir alles, was du kochst oder bäckst!
Ich hab nur das Brot gelobt und zum Nachbacken motiviert! Danke für die Koplimente :*
PanaikintiSveika sugrįžusi su Duona:) Labai pasiilgau Tavo duonos recptų:)
PanaikintiMiela girdeti :)
PanaikintiKlausyk, Tu patyrei kažkokį fotografinį nušvitimą, nes jau kelintas įrašas mane tiesiog pribloškia Tavosios nuotraukos. Toks vaizdas, kad pas mane ant stalo ta duonos riekelė su džemu, tik imk ir skanauk :)
AtsakytiPanaikinti:DD as tiesiog daznai tingiu uzsideti 50mm objektyva. Visas menas :)
PanaikintiŽinai, kelis vakarus iš eilės žiūrinėju Tavo duoneles ir neapsisprendžiu kurią bandyt :D pradžioj ieškau kuo paprastesnę, nes įmantrių produktų neturiu.. hm ir vis dar neapsisprendžiu..:) ši atrodo ypač patraukliai!!! Tiesą sakant kaip ir visos Tavo keptos duonos :D ;)
AtsakytiPanaikintiAciu :*
PanaikintiLabai uzjauciu, kad tau neina issirinkti duoneles recepto :)) Bet galiu pasakyti tik tiek, kad visi cia sukelti yra tikrai geri. Brokaunus atrusiuoju.
Aguonele turiu klausimeli. Uzmaisiau rauga ir palikau per nakti. Kiek tas raugas turi mazdaug pakilti? Jis man pakilo gal tik 0,5cm.
AtsakytiPanaikintiDekoju, Edita.
Na siaip nepakilime esme. Jis turi labai labai suburbuliuoti, net tokia kepurele gera susidaryti per viduri. tada reiskia jog jau tinkamas ;)
AtsakytiPanaikintiSveika Aguonele!
AtsakytiPanaikintiNustabus tavo receptai!
Siendien kepsiu sia duona,nes turiu vokisku(1150,1050) miltu.
Nepik, bet tesloje pamirsaj nurodyti vandens kieki(120g)......nes man tesla sausa gavosi :):):):):)
Aciu tau!
....atleisk uz klaidas...prastai moku lietuviskai((
Ojez....kaip atsiprašau aš!!!! Gerai, kad skaitytojai atidus ♥
PanaikintiTikiuos kad pavyks duonikė, nes ji skani! ir ta kalba Jūsų ganėtinai gera. Svarbu suprasti vienas kitą ;)