2011 m. vasario 3 d., ketvirtadienis

Čili troškinys pagal Iloną

Paskelbiau kad noriu čili troškinio, tai ir tęsiu pažadą kad bandysiu :) Pirma buvo Ilona, tad sakau jai ačiū už vykusį receptą! na gerai, improvizavau daug pagal save bet idėja tikrai gera. O aš dariau taip: 450 g jautienos faršo apkepiau šlakelyje alyvuogių aliejaus iki kol išgaravo vanduo bei mėsytė čiut įgavo spalvą. Didesniame puode įsikaitinau alyvuogių aliejų ir jame iki skaidrumo apkepiau 3 svogūniukus su dviem skiltelėm (išspaustom) česnako. Tada subėriau 4 mažesnes spalvotas, smulkiai pjaustytas paprikas bei viską dar kelias min patroškinau. Šį gėrį užpyliau 500 ml passatos (mėtės koks pusė metų šaldytuve, tad proga sunaudoti pasitaikė:) bei šlakeliu vandens ir uždengus troškinau ~15 min. Tada viską sublenderiavau ir į jį sudėjau druska bei pipirais paskanintą faršą ir skardinę baltų pupelių. Įbėriau čili pipiriuko ( aš pati džiovinuos ir maluos, tad nėra ką lyginti su pirktiniu. Užtenka kelių kruopelių, kad būtų aštru!), paskaninau druska, pipirais, harissa, medumi, įpyliau dar passatos bei vandens ir troškinau kokia 20 min. Pačiam gale subėriau sviežių svogūno laiškų. 

Valgėme su daug džiugo sūrio bei šviežia ciabata ;) Skanaus!  

5 komentarai:

  1. pradesiu nuo indo...fantastiskas, kaip skanu is tokio valgytiii superr...troskinio spalva tobula,ciabatos pusleles tobulos, pati kepei?
    zodziu fainaaa,tik pavadinimas mane glumina...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuraudau :o
    Indą kaip sakant prigriebiau kai pamačiau kad akcija ir šiaip jau tuščiom rankom iš baldų apsipirkimo centrų neišeinama :)))
    Ciabattos pati tokiomis pūslelėmis neįmanoma išsikepti be kepyklos salyklo ;) dėlto net nevarsgtu!
    O pavadinimas skirtas tau, nes čili troškinių bus dar ne vienas ;) va taip va!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Viskas kaip ir normalu ir skanu manau turetu but , Tik labai jau daug cia protingu zodziu, kuriu reiksmes sunku suprast !!!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails