2010 m. spalio 20 d., trečiadienis

Zuvies kukuliai grietineles-krapu padaze

Tai jau ne pirmi zuvies kotletai/ kukuliai mano bloge. Nezinau kaip kitaip be ju galeciau isgyventi :)) Sykart dariau taip (reikia):

200 g lasisos zuvies
300 g juru lydekos 
1 svoguno
1 kiausinio
skilteles cesnako
3 v.s. dziuveseliu
svieziu petrazoliu bei krapu
druskos, pipiru, zuvies prieskoniu

Padazui:
mazesnio svoguno
skilteles cesnako
grietineles bei pieno ( daugmaz lygiomis dalimis)
daaaaug krapu
druskos, pipiru, zuvies buljono
1 v.s. su kaupu miltu

Zuvyte susimalti, svoguna kartu su cesnaku bei svieziomis zolelemis deti i smulkintuva ir gerai susmulkinti. Belieka dabar visus produktus susideti i dubeneli, uzminkyti vienalyte mase, paskaninti ir dregnomis rankomis susiformuoti kukulius. Man gavos 20. Juos apvolioti miltuose ir apkepti ikaitusiame aliejuje ( as kepiau per du kartus, kad kukuliai turetu vietos ir keptuve butu galima pakratyti). 

Kitoje keptuveje ( arba toje kur kepe kukuliai, tik ja pries tai reikia isvalyti, nes miltai buna kartais pridege...) isikaitinti sviesta ir jame apkepti iki skaidrumo svoguna. Ispausti cesnaka ir minute viena kita maisant pakepinti. Uzbarstyti viska miltais ir pakepinti. Dabar belieka tik supilti grietinele su pienu ( manau is viso ~200 ml skyscio buvo), suberti smulkintus krapus ir uzvirinti. Paskaninus druska, pipirais bei zuvies buljonu, sudeti atgal kukulius ir troskinti dar kokia  10 min vis pavartant. Skanaus! Mes valgeme su burokeliu misraine ir siltomis pikantiskomis bandelemis ( jau ju recepta, tai tik rytoj ikelsiu :)


12 komentarų:

  1. kokie grazuoliai...;) noreciau ir as tokiu...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pavaisinciau, bet deja deja mb i darba susidejo nuo vakar likusius... bet zinok pasidaryti tai vienas juokas!

    AtsakytiPanaikinti
  3. O dievuleliau koks cia skanumelis! Ir dar su tom mazytem bandelem... Tikrai bandysiu, belieka tik palaukt kol vyras zuvi pagaus, nes is parduotuves nevalgo :) cia manau tiktu ir vien lydeka be lasisos ?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nesvarbu kokia zuvis dedas. As pvz negaliu valgyti jokiu tilapiju ar pan. zuvu, kur dumblas atsiduoda. Man lasisa priduoda toki "pep", na patiuninguoja kotletus. As per akcijas uzsiperku kelis kg jos, uzsisaldau gabaliukais ir tada jau visur dedu :)
    Bet gerai tavo vyras ir daro, kad namo zuvi parnesa. va nusipirkau saldyta juru lydeka, nes tingejau iki zuvines nulekti. Kotletams suejo, bet baisu koks skirtumas nuo sveizios ...

    AtsakytiPanaikinti
  5. O vat man lasisa tik zalia patinka su druskyte, cukrum, krapais, o jei dar kokia savo kepta bandele nepatingiu iskept tai is vis apsivalgymas...
    O tuos kotletukus jau isbandziau, bet parasyt pamirsau :) Skanumelis! Man su zuvies ruosimu kazkaip truksta fantazijos, vis taip pat paprastai iskepu ir valgom ir skanu, o cia paivairinimui labai tiko. O pas tave cia tiek zuvies paruosimo receptu. Cia ne bloga, o tikra lobi uztikau:) vis noris viska is eiles isbandyt.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Varciau bloga tavo, galvojau ka cia pietums pagaminus, pagavau minti! Laabai skanu man zuvies kotletukai su burokeliu salotom ir bulviu kose :) vaikystes patiekalas.. gaila vyras nemegsta, jam vaikystes trauma :D bet mes ta proga, kad vyras isvykes su vaikais nerealiai papietavom!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi priminei ir man zuvies kotletus <3 mes abu megstam, jauciu reiks kita savaite irgi daryti. Dziaugiuos, jog skaniai papietavot!

      Panaikinti
  7. Ziurek, Aguonele, toki klausima turiu.. ar pavyzdziui tam regione, kur tu gyveni buna pirkti karpiu? As pas save niekur nerandu, tai ir nesuprantu, ar is vis dar yra viltis ieskoti.. zuvinese pilna visokiu visokiausiu, bet va karpio niekad nesu macius :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Yra yra pirkti, bet daugiau gal tokiose specializuotose. As vos ne uz duru turiu italu zuvies parduotuve ir metro parduotuviu tinkle ju yra. Vokieciai karpius valgo Kaledoms jei neklystu, tad manau tuo metu ir visos kitos parduotuves uzsiveza .

      Panaikinti
  8. Pradziuginai tada! Reiks nenuleist ranku ir ieskoti toliau ;) blogiausiu atveju laukti Kaledu :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labai skaniai atrodo! Vis nesugalvoju, ką iš tos žuvies pagaminti. O čia radau puikią idėją, Manau ir vaikui patiktų. O krapai būtinai turi būti švieži ar tinka ir šaldyti?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai skaniai atrodo! Vis nesugalvoju, ką iš tos žuvies pagaminti. O čia radau puikią idėją, Manau ir vaikui patiktų. O krapai būtinai turi būti švieži ar tinka ir šaldyti?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails