2010 m. rugsėjo 19 d., sekmadienis

Ciabatos bandeles

Kol mano zuvyte kepa, atnesu savo bandeles prie zuvytes :) Vokieciu forume tiek jos isgirtos buvo, kad neisejo ju niekaip neissikepti, nes man ciabata niekad dar nesigavo taip teisingai ... tad nenuleidziu ranku ir toliau bandau :) Taigi bandeles turi traskia plutele o viduje yra minkstos. Mums patiko, gal patiks ir Jums. 12-13 bandeliu reikia:

350 g miltu
150 g manu kruopu
21 g svieziu mieliu
2 v.s. alyvuogiu aliejaus
1 a.s. druskos
250 g silto vandens

As dariau taip: siltame vandenyje istirpinau mieles. Jas supyliau i inda, kuriam buvo jau miltai sumaisyti su manu kruopomis bei druska. Paciam gale supyliau alyvuogiu alieju. Minkiau tesla kokias 5 min. Tada leidau uzdengta kilti kambario temperaturoj ~2val, kol si padvigubejo. 

Is pakilusios teslos susignaibiau gabaliukus, is kuriu suformavau bandeles. Jas sudejau ant silikoninio kilimelio ir uzdengus leidau 40 min pakilti. Aptepiau lydytu sviestu ir pasoviau i ikaitinta 200° orkaite 20-25 min. Skanaus!

Saltinis: cia

4 komentarai:

  1. kokios fainuoles! as ciabata labai megstu, bet kad ir matau receptu kur vis galvoju nebus jos tokios kaip parduotuvej, taip kaip ir kokia nana duona jei kepti namie...bet tavo matosi purios. beje receptas tai kaip jamie oliver pica praso kepti...;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Zinai, man tas pats ... as vis mastau: kam kepti ciabata jei yra tokiu tikrai geru pirkti? Bet nugali smalsumas ar gausis ;) Mano orkaite katastrofine, tai ciabatos duonos net nekepu, nes nesigauna...bet va bandeles sugundo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kepiau šįryt šitas bandeles, iš tikro kaip Tu ir rašei - traški plutelė ir minkštas vidus. Labai skanu ! Аčiū ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails