2010 m. rugpjūčio 23 d., pirmadienis

Trupininis slyvu pyragas

Radau pirkti nuostabiai atrodanciu slyvu ir jau isivaizdavau kaip kepu pyraga :)

sis trupininis visai kitoks, nei seniau keptas su uogiene. Bet uz tai triju daliu tesla (kuri man buvo naujas atradimas) taip dera, toks skanus pyragas gaunas ♥ jei netingesit, butinai isbandyti siulau ;) 18x28 cm kepimo skardelei as sunaudojau:

Pagrindui:
180 g miltu
120 g salto sviesto
60 g cukraus pudros
1/2 kiausinio ( kita puse desim i idara)
ziupsnelio druskos

Idarui:
120 g kambario temperaturos sviesto
120 g miltu
120 g cukraus
2 1/2 kiausinio
4 g kepimo milteliu (1 a.s.)
500 g slyvu ( 7-8)

Trupiniams:
65 g salto sviesto
40 g cukraus
105 g miltu

  • Darome pagrinda: is skirtu produktu skubiai uzsiminkyti tesla ir padeti maziausiai 40 min i saldytuva. As paskutinias 5 min ikisau i kamera.
  • Is trupiniams skirtu produktu uzsiminkome tesla ir ja padedam(suvynioje i maistine plevele) saldytuvan.
  • Slyvas persipjauti per puse, isimti kauliukus ir dar karteli persipjauti.
  • Skardeles dugna iskloti kepimo popieriumi ir plonai iskocioti ant jos is saldytuvo isimta tesla ( max 5mm turetu buti tesla. As padariau dar ir mazus krastelius )
  • Ant teslos isdelioti viena salia kitos slyvas

  • pasidarome idara: minksta sviesta gerai mikserio pagalba issukame su cukrumi, imusame kiausinius ir dar gerai isplakame viska. Belieka suberti miltus su kepimo milteliais ir viska ismaisyti iki vienalytes mases. Sia gauta skystoka mase graziai paskleidziame ant slyvu. as stengiausi ir i visus tarpelius jos prikresti ;)
  • traukiam lauk trupiniu tesla is saldytuvo ir tarkuojame virs pyrago, graziai ir tolygiai viska padengiant! originaliame recepte buvo zymiai daugiau dedama trupiniu, bet man uztenko butent sio kiekio, tikrai daugiau nesinorejo.
  • pasaunam i ikaitinta 180° orkaite 1 val. Valgome praaususi ;) Skanaus!


Saltinis: cia

8 komentarai:

  1. Kaip čia skanu :)Važiuosiu ieškot slyvų :)
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip skaniai atrodo, as irgi jau kepiau slyvu pyraga, irgi gavosi labai skanus, man viskas kas su slyvom - laaabai patinka :P

    prasausi i svecius pyragui, o prie pyrago reikia uzpiltine su avietem pradegustuot :)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Neryte prasau prasau, iskepsiu ir sviezia pyraga ir dar serbentine pavaisinsiu (avietems dar laiko reikia :)) as irgi slyvas megstu visur ir visokiausiam pavidale!

    Fausta: nepasikuklinsiu ir pasakysiu jog jis tikrai vertas buti iskeptas! Nu nuostabus pyragas, visi kas valge tiek gyre... as tik lauro lapus rinkaus ir ziuresiu kada koki vainika pinsiuos :DD

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nu skanumelis :) O sito recepto ar nesi dar isbandziusi is to paties saltinio? : http://peho.typepad.com/chili_und_ciabatta/2009/11/apfelstreusel-mit-rahmguss.html kaip skaniai man atrodo,tik nelabai recepta suprantu,primirsau vokieciu kalba :( Noreciau isbandyti...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ups,nuoroda nesigauna ikelti,vadinasi jis Apfel-Streusel mit Rahmguss,ikeltas 25. November 2009

    AtsakytiPanaikinti
  6. gerai gerai įkėlei nuorodą! nea dar nebandžiau, bet rudenėjant išmėginsiu. Nori kad išversčiau? šiaip ką esu iš to psl. kepus viskas pavyksta ir skaniai gaunas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aga,noreciau ta recepta isbandyti,skaniai atrodo labai,bet galiu palaukti ir rudens,kol kepsi,nebedaug gi liko jau,tuoj ruduo :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nepatingejau ir vel susiradau Jusu tinklapi, kad parasyciau, PYRAGAS NEREALAUS SKONIO..Aciu.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails