Mes baravykuojam toliau :) vakar pusryciams buvo kiausiniene su baravykais o siandien pietums tirsta ju sriuba. Zodziu emiau:
1 didesne bulve
gabaliuka poro
1 svoguna
~ 400 g svieziu baravyku
~ 600 ml vandens
1/2 puodelio balto sauso vyno
druskos, pipiru
kubeli vistienos buljono
Svoguna susipjaustyti smulkiai ir pakepinti slakelyje skysto sviesto iki skaidrumo. Tada sudeti isvalytus ir didesniais gabaliukais pjaustytus grybus ( as kelis grazesnius pasilikau, kad susismulkinciau ir pasikepinus veliau i sriuba isideciau) , mazais gabaliukais pjaustyta bulve bei smulkinta pora ir toliau kepinti, kol grybai isskirs sultis ir jos vel isgaruos. Viska uzpilti vynu ir leisti maisant kelias min virti, kol vynas nugaruos. Supilti vandeni, imesti vistienos buljona bei paskaninus druska ir pipirais leisti virti, kol bulves suminkstes. Viska gerai sublenderiuoti, jei noris galima ir per sieteli pratrinti ar dar vandens dapilti. Uzdeti dar karta uzvirti ir valgyti. Man labai tiko prie sriubos pakepinti grybai bei paskrudinta duonike ;) Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą