2010 m. rugpjūčio 20 d., penktadienis

Svogunu patale troskinta kiaulienos sprandine

Duokle mesos gerbejams. Gavos skanus, svogunais kvepiantys kepsneliai. reikia:

kiaulienos sprandines ( na jau kiek noris, belieka tik susipjaustyti kaip kepsius)
2-3 didesniu svogunu
cesnako skilteles
druskos, pipiru, cili pipiriuko
adzikos prieskoniu
1/2 puodelio vandens
sveiziu petrazoliu

Kiaulienos sprandine susipjaustyti ir gerai itrinti druska, pipirais bei adzikos prieskoniais. Palikti kokia valanduke pasimarinuoti. 

Svogunus susipjaustyti riekelemis. Sprandines kepsniukus apkepti gerai ikaitusiame alyvuogiu aliejuje is abieju pusiu po kelias min, isimti. I keptuve deti dabar svogunus, kuriuos ant silpnos ugnies troskinti ir kai jau jie prades darytis skaidrus ispausti cesnako skiltele, viska pakepinti minute ir uzpilti vandeniu. Jei noris, galima iberti truputeli buljono. Dabar uzdeti kepsniukus ir troskinti karta juos apverciant ~ 1 val, kol sie bus minksti minksti. As karts nuo karto uzdengdavau, kad skystis nenugaruotu. O i pabaiga jau isvis atidengiau, nes nesinorejo tiek skysciu ;) Pasibarstome svieziomis petrazolemis ir skanaus!

4 komentarai:

  1. Tokie pietūs būtų pati geriausia staigmena mano vyrui :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sima, tai imk ir nustebink savo vyrioka :) as prie ju burokeliu misraines dar pridariau ir va puiki vakariene buvo...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mūsų šios dienos pietūs. Valgėm taip pat su burokėliais ir marinuotais agurkėliais. Dariau ne iš sprandinės, bet iš karbonadinės mėsytės (nežinau kaip tiksliai ji vadinasi), išsitroškino labai gerai. Apsivalgymas :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails