2012 m. gegužės 21 d., pirmadienis

Makaronų apkepas

Aš mėgstu visokius apkepus ♥
Šiam ėmiau (3 indeliams):

virto kumpelio
vieną porą
3 saujeles mėgiamų makaronų
fermentinio & parmezano sūrio
400 g skysčių ( lygiomis dalimis grietinėlės su pienu)
2 kiaušinius
šviežių petražolių
druskos, pipirų, šviežio muskato

Kumpelį susipjaustyti kubeliais. Porą taip pat. Makaronus uškaisti ir kai iki nurodyto ant pakuotes virimo pabaigos laiko liks 2-3 min, į puodą sudėti porą. Išvirus nukošti viską. Į makaronų & porų masę įmaišyti kumpelį ir tai visa sudėti į gerai sviestu išteptus kepimo indelius.
Kiaušinius išplakti su skysčiais, paskaninti gerai druska, pipirais bei šviežiu muskatu. Taip pat įmaišyti šviežių žolelių, daugiau nei pusę sūrio ir supilstyti į formeles. Ant viršaus nepamiršti vėl sūrio. 
Kepti 200° ~30 min. Šiek tiek leisti išjungtoj orkaitėj dar pastovėti. Skanaus!


8 komentarai:

  1. Nom nom! Ir aš ką tik postą apie makaronus parašiau! Labai indukai zavingi!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aguonele, atrodo lyg taureje butum kepus ta apkepa. Na zinai, toje taureje, kur persalus ant nugaros stato "taures"... toks senoviskas gydymosi budas ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kaip pati tekstūra? Tokia labiau kreminė ar biri? Mat man visad šiltas apkepas pjaustosi nelabai gražiai, tik kitą dieną gerai būna. Galvoju gaminti viename keraminiame inde visai kompanijai...
    Ir kaip skonis, jei norėčiau švelnesnio rinktis vištieną gal. Kaip manai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na iškepa jis standokas toks, bet pati tekstūra ir nuo pačių makaronų dar priklauso. Jei imsit ilgus, tai aišku kad juos geriau pjaustyti eis. Aš įsivaizduoju ką Jūs turite omeny ir kaip jį norite ruošti, bet nežinau... geriau jau kokia frittatą kepčiau :) Frittatą galima su įvairiais produktais žaisti, kepas panašiai ir tikrai niekada nenuvilia. Supjausčius gražiais gabaliukais belieka po dantų krapštuką įsmeigti ir skanaus ;) Va kiek pavyzdziu:

      https://www.google.de/search?hl=lt&cp=18&gs_id=2j&xhr=t&q=italienisches+omelette&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1280&bih=709&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=WgfJT7n4JsS1tAbW_aDXDg#um=1&hl=lt&tbm=isch&sa=1&q=frittata&oq=fritt&aq=0&aqi=g1g-S5g-sS1g-S3&aql=&gs_l=img.3.0.0j0i24l5j0i10i24j0i24l3.4421.6806.0.7972.26.13.0.0.0.6.112.1177.7j5.13.0...0.0.YQYo6FfI-JU&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=f51803ef7e566124&biw=1280&bih=709

      Panaikinti
  4. Oh, ačiū!
    Cha nuoroda tokia nesubtilaus ilgumo.
    Kaip ten bebūtų reikės pabandyti kokį tokį konfitiūrą :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails