"Valau" šaldymo kamerą! Šiam patiekalui pasigaminti reikia:
2 žąsies kulšelių
druskos, pipirų
poros morkų
poros svogūnų
1 v.š. paprikos arba pomidorų pastos
200 ml raudono vyno (ėmiau juodųjų serbentų)
300 ml vištienos sultinio
2 šviežių lauro lapelių
poros šviežio čiobrelio šakelių
Žąsies kulšeles apkepti gerai įkaitusiame ketaus puode (be riebalų). Kepimo procese paskaninti druska bei pipirais. Kai šios pakankamai riebaliukų išskirs ir gražią spalvą įgavę bus, išimti.
Riebaliukus išpilti lauk, paliekant čiut. Sudėti kubeliais pjaustytas morkas bei ketvirčiais pjaustytus svogūnus ir šiek tiek pakepti. Įspausti pastą ir toliau kepti. Užpilti 150 ml vyno ir leisti beveik visam nugaruoti. Tada supilti likusį vyną bei sultinį, įdėti lauro lapus bei čiobrelius, priglausti kulšeles ir pašauti į 180° orkaitę 2 val. Puodo uždengti nereikia! Kas 30 min kulšeles apversti. Aš likusias 30 min puodą uždengiau. Kai išsitroškina, belieka padažą perkošti, šiek tiek riebaliukus nusemti ir patiekti prie mėsytės :) Skanaus!
Šaltinis: žurnalas: "essen & trinken für jeden Tag" Nr.11.2010
O kaip desertas puikiai tinka puodelis espresso ir ledai su braškėmis & braškių sirupu ♥
O kažin vištytės kulšelės ir skanu taip būtų? Man aišku žąsis atrodo skanesnis derinys su vynu.. :)
AtsakytiPanaikintiSkanu skanu ir su vištiena. Esu darius:
Panaikintihttp://aguonele.blogspot.de/2011/08/raudonam-vyne-troskinti-vistienos.html
Šįkart tiesiog reikėjo kaip nors paruošti žąsį :)
Čia tai bent receptas!Tik gaila, kad LT su žąsies kulšelėmis nekas:)
Panaikinti