2012 m. gegužės 17 d., ketvirtadienis

Panna cotta (grietinėlės desertas)

Paprastas desertukas. Nors ir laaaabai skanus, bet po daug negalima, nes jau kcal tai belekiek :DD Taigi porcijos tokiems 2 saikingiems indeliams:

250 g grietinėlės
25 g cukraus
pora nemažų citrinos žievelės juostelių
2 lapelių želatinos ( 4g birios)

braškių

Želatinos lapelius užpilti šaltu vandeniu ir leisti brinkti.
Į grietinėlę suberti cukrų, įdėti citrinos žieveles ir užvirus kaitinti ant silpnos ugnies 10-15 min. 
Tada išimti žieveles, įdėti išspaustą želatiną ir išmaišyti viską. Supilstyti į indelius ir padėti šaltai mažiausiai 4 val. 
Braškes susipjaustyti mažais gabaliukais, užpylius šiek tiek braškių sirupu išmaišyti viską ir sudėti ant sustingusios grietinėlės. Skanaus ♥

13 komentarų:

  1. Ooo jergutėliau, aš vis ruošiuos jos paragauti, bet neprisiruošiu, gal dėl jų nežmoniško kaloringumo :D

    ...na bet jau atrodo, tai numirimas!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :*
      Žinok bandyk bandyk daryti. Šiuo desertu puiku pasimėgauti! esu darius su irisais, bet tai nespėjau "nupyškinti" kaip dingo nuo stalo :DD

      Panaikinti
  2. mergaitės, kur jūs gaunat tokius žavingus indelius, niekur tokių netenka matyt... :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei neklystu juos Vokietijoj gamina, tai pas mus eilinėj parduotuvėj galima rasti...
      Yra ir internete, bet tikrai nežinau kiek kainuoja parsiuntimas į LT. Va pažiūrėkit pvz.:

      http://www.flaschenbauer.de/glaeser/rundrandglaeser-weck.html?gclid=CObnk_zXh7ACFUFG3wodQklQ_Q

      taip pat esu vasarą Maximoj mačius! Tikrai tikrai!

      Panaikinti
  3. Pasakiškos nuotraukos ir dar tos braškės - laukiu nesulaukiu sezono :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū ačiū :* Ir skanių atradimų braškių sezone!

      Panaikinti
  4. Va, tai nuo ko negaliu atsispirti:) Kartą Berlyne, Itališkame restoranėlyje paragavau, tai dabar tokia aukšta kartelė šiam receptui užkelta, kad vis nesugebu išgauti to tobulumo ir nufotografuoti...išbandysiu Tavajį variantą, gal tai jis?:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tokio tikro originalaus tai ir nesu pati valgius. Kiek žiūrinėji receptus, tai panna cottą visi įvairiai daro. Kadangi dariaus ne tik sau, negalėjau pilti pieno. Tad tokie receptai atkrito.
      Manau kas panna cotta'i atitaikyta turi būti, tai želatina. Visa kita skonio reikalas. Tikiuos tau tai bent kiek primins Berlyna ♥

      Panaikinti
  5. Nuotraukų grožis žodžiais neapsakomas :) Atrodo, jog nubėgsiu į virtuvę šaukštelio ir galėsiu kabinti :) Mmmm...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kokie gražūs indeliai! Žinoma panna cotta dar gražesnė. Labai skanios nuotraukos!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kokio riebumo grietinele imti reiketu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš naudoju be laktozės grietinėlę, tai ji yra 30% riebumo! Bet manau nesvarbu riebumas, nors riebalai skonio daviklis yra... :)užburtas ratas.

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails