2012 m. sausio 2 d., pirmadienis

Mascarponės ir aviečių tortukas

Deja prapjauto nuotraukos neturiu, nes nesirįžau prie svečių fotografuoti (: dar ne kaip supras... Bet mums patiko. Netgi labai, dėlto noriu ir receptuku pasidalinti. Tortas greitai pasidaro ;) 26 cm tortinės formai reikia:

100 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
75 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus (10 g)
3 kiaušinių
4 v.š. aliejaus


500 g mascarponės sūrio
250 g kreminės varškės
1 pak. vanilinio cukraus (10 g)
100 g cukraus
6 a.š. laimo sulčių (galima ir citrinos, tik tada 3 v.š. užteks)


aviečių (aš ėmiau 2 pak. šaldytų po 300 g)
1 pak. aviečių skonio želės

Miltus sumaišyti kartu su kepimo milteliais ir suberti į kombaino indą. Tada sudėti likusius produktus ir gerai išplakti viską iki vientisos masės. Gautą masę krėsti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir pašauti kepti į 180° orkaitę ~20 min. Žiūrėkite kaip atrodo ;) Man kažkaip labai greitai iškepė. Tada ištraukti lauk ir leisti ataušti.


Mascarponę išplakti kartu su varške, sultimis ir cukrumi, kol cukraus nesijaus.
Iškeptą biskvitą lengvai sulaistyti apelsinų sultimis. Ant jo gražiai paskleisti mascarponės masę o ant jos sudėlioti atleistas ar šviežias avietes. 
Želę pasiruošti kaip nurodyta ant pakuotės, tik vietoj 500 ml (dažniausiai tiek skysčių nurodyta ant pakuotės reikia imti darant želę) vandens imti 400 ml ar net 350 ml. Leisti atvėsti. Kai matysis jog masė jau standėja, supilti ant aviečių ir leisti galutinai sustengti. Skanaus!
Šaltinis: čia 
P.S. Patarčiau pasilikti šiek tiek pasiruoštos mascarponės masės papuošimui. Tada ja galima sustengusio torto šonus aptepti ir dar viską kepintais migdolais papuošti. Aš nepasilikau ir man migdolai nelipo :(

29 komentarai:

  1. Kad ir nelipo, bet atrodo puikiai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Arteja mamos gimtadienis, reikes pabandyti iskepti. Patikslinkite, prasau, del citrinos sulciu - tikrai reikia 3 valgomuju saukstu?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Indre: ačiū :*

    Srove: aber wie!!! :)

    Julija: tiesiog reguliuokite pagal savo skonio receptorius. Jis toks labai gaivus tortukas, jokio sunkumo. Kas gi yra tie 3 v.š. citrinos sulčių, kai toks kiekis mascarponės ir varškės dedas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atrodo gaiviai ir skaniai! O migdolus su photoshop'u prilipdei? :-)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. O į maskarponės masę želatinos nededate? Ta masė ir taip sustingsta? PS. Labai gražiai atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vilma: jei tik būčiau mokėjus tai dailiau prilipdžius būčiau :DD

    Sandra: taip, nesideda jokia želatina. Dėlto aš ir mėginau, nes ne visada man su želatina gaunas :) Mascarponė yra standi, ją tik varškė suminkština šiek tiek ir paskutiniame rezultate gaunas puriai!

    Pabaigiau šiandien užsilikusį gabaliuką, žinokit skanu ir trečią dieną ♥

    AtsakytiPanaikinti
  7. Atrodo zavingai,gaila nematyti pjuvio,kaip atrodo viduje,nes butent pamacius vidu mane galima sugundyti :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Skandinave: o ką ten matyti...biskvitas, mascarponės masė ir tada želė. Vsio! Jei produktai patinka, tai tada ir pats tortas turi patikti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Oi, dabar tokio nemažą gabalą atsiriekčiau :D

    AtsakytiPanaikinti
  10. Man ir be pjūvio pažiūrėjus seilės renkas ir pilvas gurguliuoja :))) reik ieškot progos arba labai mažiuką kept..:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Aga produktai patinka :D uzporyt jau ir darysiu,nes bus proga :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. O kiek mazdaug cia tas pakelis vanilinio cukraus? nes pas mus ne pakeliais :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Oho kiek pas tave progų! Norėčiau ir aš jų tiek, tada bandyčiau ir bandyčiau daug visokių tortų :)

    vanilinio cukraus pakeliai po 10 g ;) Žinai saldumą galima gi pagal save reguliuotis. Aš į želę visada dar cukraus dedu, nes man ji kitaip nelabai saldi dar vis būna :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ineta: iš pusės kiekio kepiau 18cm formelėj. Liuks, pats tas gaunas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Oj,nenorek,nespeju tortus kept :D uz savaites dar viena kepsiu,o vasari du vel...

    AtsakytiPanaikinti
  16. Tooobula! na bet Tu ir auksarankė Aguonėle!!!

    AtsakytiPanaikinti
  17. Žaviuosi žaviuosi žaviuosi!!!

    AtsakytiPanaikinti
  18. Redute ačiū ačiū ir dar kartą ačiū :* Bet tu ne ką prasčiau darai o kai ką dar net puikiau!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  19. Labai skanus,mums patiko :) Biskvitas labai skanus,galima ir viena valgyti,su kava niam :) Tik man kaip pirma kart,tai isvaizda nelabai patenkinama gavosi,as su zele nedirbus,tai truputeli prisidirbau :D Neturedama kantrybes laukt i kamera ikisau,kad greiciau pradetu stingt,ir aisku pamirsau :D istraukiau jau kiek drebutine,tai nesigavo lygiai uzliet,kad skaidriai persviestu uogas.Bet skoniui nesutrukde,tik sekanti kart bandysiu gal su kokiais bananais,nes man siek tiek nepatiko,kai avieciu grudeliai lenda i dantis,kramtai ir baks tas grudas pasimaiso..sugadina visa tortuko svelnuma ir tirpima burnoje,labai skanus ir greitas,isskyrus tas zeles laukimas,reik nepraziopsot ir nepaankstint :D Zodziu atradau antra megiama tortuka,kuris bus daromas dazniau :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Puiku!!!!
    O man patinka aviečių skonis ir aš jų sėklelių kažkaip nejaučiu...ko gero genetiškai modifikuotos :D

    AtsakytiPanaikinti
  21. norejau paklaust,jei vietoj kremines varskes ideciau paprasta,ar nesugadintu skonio,nes gyvenu ne lietuvoj, ir nera pirkt kremines varskes pas mus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kokioj šaly Jūs randatės? Nes šiaip beveik visur yra pirkti būtent tik kreminės varškės o ne tokios kaip LT :o Tokiu atveju geriau dėčiau tada tepamą varškės sūrelį (tik žiūrėti, kad būtų nesūri. Geriausia kokia 5%...dietinė).

      Panaikinti
  22. aciu uz atsakyma,o gyvenu ispanijoj.

    AtsakytiPanaikinti
  23. gaviau netiketai labai pigiai avieciu ,tai uogiene jau padaryta ,sirupas irgi ,uzsadziau ,ir pasilikiau 600gr sitam tortui ,va rytoj tai kaifuosime situo tortu ,aciu aguonele

    AtsakytiPanaikinti
  24. Ismeginau si torciuka jau seniai, tik komentaro neparasiau. Tai girdama kita torta ir sitam parasysiu komentara. Dariau su saldytomis vysniomis, buvo ir rugsteles ir saldumo, ir gaivumo. Visko uzteko. Aciu labai!

    AtsakytiPanaikinti
  25. Nuostabaus skonio tortukas. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails