2012 m. birželio 16 d., šeštadienis

Kavos pyragėliai

Pamačius juos pas savo maisto gaminimo įkvėpėją Sonatiną, net nekilo abejonių kad nekepsiu. Vakar kol vyriokas garaže kuitinėjos, aš juos ir paruošiau. Nu rimtai, per 20 min (plus kepimas)! O skonis - dieviškas ♥ 

Aš kepiau iš pusės kiekio 30 x11 cm formoj. Tešlą ruošiau vienu kartu, bet tik per du kartus kepiau, nes neturiu dviejų identiškų formų. Pavyko puikiai! 
Dar kokią nesamonę padariau, tai net pačią juokas ima :) paėmiau ir nustačiau mikseriu plakti mascaropę. Kai išjungiau, pastebėjau kad ji suskystėjo! Nieko, kitą kartą žinosiu, nes iki šiol nemaniau kad jos konsistencija keistis gali. Pyragėlius šiaip ne taip sutepti vis dėlto pavyko ;) 

Taigi, jiems išsikepti reikia ( 30x40 cm formai):

4 kiaušinių
1 kiaušinio trynio
75 g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
60 g miltų
20 g kakavos miltelių
1/2 a.š. kepimo miltelių

Pertepimui: 250 g mascarponės
                 cukraus pudros pagal skonį
                 2 a.š. vanilinio cukraus
                 4 v.š. kavos (aš pyliau juodą, paskaninta grietinėlės likeriu Amarula)
                 250 ml grietinėlės

Aplaistymui: kavos (aš vėlgi tą pačią su grietinėlės likeriu ėmiau)

Kiaušinius kartu su tryniu bei cukrumis plakti 7 min, kol masė šviesi ir puri puri taps. 
Miltus susimaišyti su kakava bei kepimo milteliais. Persijoti į kiaušinių masę ir atsargiai su šluotele sujungti viską. Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir pašauti kepti į 200° 10 min. Ataušinti ir atsargiai apvertus nuimti kepimo popierių.

Mascarponę išsukti su kava, cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į mascarponės masę.

Ataušusį biskvitą padalinti į keturias dalis. Kiekvieną biskvito lakštą apšlakstyti iš abiejų pusių kavos mišiniu, aptepti pertepimu ir sudėti vieną ant kito. Statyti šaldytuvan pora val ir skanaus!

29 komentarai:

  1. Ajajaij koks gardumėlis, gundaus ir aš po Tavo pagyrimų ;) nuotraukytės labai įtikinamai žiūrisi :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Redute: gardumėlis tai taip! Tik po mano visiško fiasko su mascarpone, nėra ko iš grožio tikėtis :)
      Bet aš jau susipirkau produktus ir gaminsiu visą tortą!

      Panaikinti
  2. aplenkei mane, as ir kai pamaciau is kart supratau. kad kepsiu, o po tavo patvirtinimu kepsiu jau rytoj :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau Tavo gimtadienio proga jie tikrai verti būti iškepami :)

      Panaikinti
  3. Niam niam kaip gardžiai atrodo. Po pietų taip ir norisi tokio mažulio

    AtsakytiPanaikinti
  4. atrodo vilojanciai,ir as kartais padariau kokia nesaamone ,ir pati juokiuosi is saves ,bet tave sekiu ir gaminiu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visi mes gi žmonės ir darom klaidų, iš kurių mokomės !

      Panaikinti
  5. Oi moki tu užkabint su savo nuotraukom :) Pasigaminau ir aš, tik ragausiu ryt prie rytinės kavos, mmmmm ....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ryte prie kavos ♥ ...žinai ką primena? taip prasidėjo mano šeštadienio pusryčiai :DD kai įsijaučiau tai net pati išsigandau :DD

      Tikrai žinau kad patiks!
      Vakar draugė kepė gimtadienio proga ir liko SUŽAVĖTA ir be galo dėkinga :)
      O man patinka kad superduper greitai daros.

      Panaikinti
    2. Tikrai nerealūs! Man priminė tavo kavos ir grietinėlės likerio tortą <3 Aš irgi šiek tiek likerio įvarvinau, labai jis čia tiko :)

      Panaikinti
    3. O man šie sakyčiau šiek tiek net skanesni :)
      O likeris tai tinka visur ♥ Aš kiekvieną dieną po lašelį į kavą piluos....tikiuos jog neprasigersiu :DD

      Panaikinti
  6. O aš tai tikrai nelauksiu ryto :)) Dabar jau suvalgyčiau, taip noris... Liko dar valanda jam šaldytuve pabūti.. Ir naktipiečiai bus pats tas :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai vertas kiekvienos kalorijos :)

      Panaikinti
    2. Liuks! Žiūriu užsikabino ne viena jau :)

      Panaikinti
    3. Aha, vertas :) Bet ryte daug skanesnis, toks pastovėjęs, susigulėjęs :)
      Manau, dar ne viena užsikabins už šio gėrio..

      Panaikinti
  7. o kava i krema reikia deti istirpinta ar sausus grudelius?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pora šaukštų kavos skysčio, kad geriau mascarponę išsukti eitų ;)

      Panaikinti
  8. kas darete torta, kokioje formoje kepete biskvitus ir kiek ju gavosi? ar reikejo keisti kiekius? pasidalinkite kaip daret, nes noriu daryti ir nzn del kiekiu... :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš kepiau iš šio kiekio 4 biskvitus 30X11 cm formoj. Vieną po kito ir be problemų, kad tešla kurį tai laiką stovėjo ir laukė savo eilės.

      Mano draugė darė iš dvigubo kiekio 26-28 cm tortą. Kepė taip pat 4 biskvitus.

      Panaikinti
    2. aciu labai uz toki greita atsakyma!!! o dabar jau iskepe biskvitas, laukiu kol atsals ir labai laukiu galutinio varianto :)

      Panaikinti
    3. Fantastinis pyragas, nors greiciau cia visas tortas!!! be galo lengvai padaromas, skonis fantastinis. kita karta tik is dvigubos normos darysiu. o jeigu nedeciau kakavos i biskvita, ar labai nukentetu skonis?

      Panaikinti
  9. Tai geriau kepti 4 kartus po viena biskvita, ar galima is visos mases, o po to tik perpjauti i keturias dalis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kepant tortą, geriau kepti 4 biskvitus. Pjauti manau nelabai išeis, nes jie bekepant beveik nepakyla.

      Panaikinti
  10. O ar drauges tortas 26 cm gavosi aukstas? Nelabai turbut isivaizduojat? Noreciau kepti torta, tik vat nezinau, ar daryti 21cm vienos normos, ar 26cm dvigubos? Kad nesigautu labai "suplotas". Kaip galvojat? O gal kas nors is savo patirties pasakytu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei turite ir 21 cm forma, tai tikrai uzteks siu duotu produktu jai! Savaitgali pati dariau pailga ir liuks, aukstis ir skonis ♥

      Panaikinti
  11. Aš visą masę supyliau į skardą nuo orkaitės ir iškepusį biskvitą padalinau į 4 vienodas dalis. Dariau siaurą ir ilgą kaip keksą (pjausčiau palei trumpąją kraštinę), bet dabar ra6ydama sumąsčiau, kad galima ir kvadratinį jį formuot - sekantį kartą darysiu taip !

    AtsakytiPanaikinti
  12. nesuprantu, tai kaip cia kepti? ar galima kepti is sios normos apvalioj tortinej (24 cm). tai tada susimaisyti tesla ir kepti 4 atskirus biskvitus ar kaip?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails