Seniau jau esu kepus štai tokį apkepą. Patiko! Kai Aušrra iš " Tarp vėjo gūsių" atitempė menkių files iš orkaitės, rodės užuodžiau ir kvapą :)) Seilės kaupės ir tuoj pat išbandyti prašės. Vakar iš tikrųjų norėjom kepti mėsytę ant grotelių (bandau marinuoti su pasukomis), bet užpuolus griaustiniui ir lietui keitės planai! taip vakarienei garavo šis puikus apkepas ♥ labai skaniai derėjo ančiuviai.
Taigi o jam pasidaryti reikia (ėmiau daugmaž iš akies viską, apgalvodama kiek mes suvalgome):
menkės žuvies
žuvies prieskonių
5 didesnių bulvių
1 svogūno
petražolių bei krapų
šiek tiek citrinos žievelės
6 ančiuvių filė (marinuotų aliejuje)
druskos, pipirų
~180 g grietinėlės (pyliau iš akies, bet sprendžiant kiek liko pakelyje...)
sviesto
Petražoles susipjaustyti su krapais smulkiai, susimaišyti su smulkintais ančiuviais bei citrinos žievele.
Svogūną susipjaustyti žiedais ir apkepti iki skaidrumo šlakelyje alyvuogių aliejaus.
Kepimo indą ištepti šiek tiek sviestu (indas pas mane buvo 30 cm skersmens) ir sudėti pusę bulvių pjaustytų plonais griežinėliais. Ant jų paskleisti pusę svogūnų bei pusę petražolių mišinio. Paskaninti pipirais. Druskos barstyti pagailint, kadangi ančiuviai sūrūs!
Dėti likusias bulves ir vėl paskleisti kaip pirmam sluoksny viską.
Užpilti grietinėle, sudėlioti gabaliukais pjaustyto sviesto, uždengti ir pašauti į iki 200° įkaitintą orkaitę 40 min.
Oho, tu greita :) Smagu, kad patiko...
AtsakytiPanaikintiJau jei patiekalas suzavi, tai iskart ir bandau! Sis puikus! Aciu ;)
AtsakytiPanaikintilabai skani zuvis, jau 2 kartus kepiau, greitai pasidaro ir skonis nuostabus, aciu
AtsakytiPanaikinti