Atėjus vasarai dar vienas ciabattos receptas :) Gi ji tokia skani prie mėsytės ar krevečių ♥ Šiai išsikepti reikia:
Įmaišui: 45 g miltų tipo 550
45 g rupaus malimo ruginių miltų (tipo 1150)
70 g vandens
2 g šviežių mielių
Visus produktus susidėti į dubenėlį ir užminkyti tešlą. Uždengus palikti pirma 60-90 min kambario temperatūroj(aš laikiau 90 min) ir statyti šaldytuvan tolesniam rūgimui nuo 18 iki 20 val (pas mane net visos 22 val gavos :o ).
Pagrindinei tešlai: viso įmaišo
170 g miltų tipo 550
90 g vandens
35 g pieno
5 g cukraus
13 g šviežių mielių
5 g druskos
Visus šiuos produktus (įmaišą ėmiau tiesiai iš šaldytuvo) susidėti į kombaino indą ir užsiminkyti tešlą. Ją minkyti reikia 10 min. Aš pirmas 5 min minkiau lėčiau, likusias 5 min pagreitinau greitį iki 2 padalos. Gautą tešlą dėti į lengvai išaliejuotą indą ir palikti 2 val "pailsėti". Per tas dvi val reikia 2 kartus tešlą patąsant perlankstyti ;)
Ant lengvai miltuoto stalo išsikrėsti gerai pakilusią tešlą ir atsargiai suformuoti pailgą kepaliuką. Jį dėti ant kepimo popieriaus ir uždengus palikti kilti 30- 40 min. Org. rašo jog geriausia siūle į viršų kildinti. Aš patingėjau...kvailelė...taip neįgavo tokio korėtumo.
Orkaitę kartu su skarda ar akmeniu įsikaitinti iki 240°. Apačioje statyti verdančio vandens blėkutę ir apvertus duoną (kadangi ją kildinau siūle į apačią, tai neverčiau) perkelti ant įkaitusios skardos ar akmens. Kepti ~ 30-40 (man užteko 30 min), po 15 min išleisti garus ir karštį prisukti iki 200°.
Skanaus!
Šaltinis: čia
Ech, būtų dabar mano rankelė "neremontuota", tai aš ją kepčiau, kepčiau...
AtsakytiPanaikintiPasiilgau normalaus gaminimo ir kaifavimo nuo to.
Ojei, susilaužei?
AtsakytiPanaikintiNieko, pakentėk o tada atsiimsi iki negalėjimo ;)
Ne, chirurgai "remontavo".
AtsakytiPanaikintiTikiuosi, iki rudens pilnai atsigausiu, nes žadu konditerijos mokslus pradėti. Kaip laukiu!
Aišku, man to nereikia, bet aš noriu savo aistrą įforminti :)
Ahhh tiek rasiau ir blogger bludijimai neleido issiusti.
AtsakytiPanaikintiKaip su to kombaino padalomis? Pas mane jos dvi tera - greitai ir labai greitai. Ir minkymui tai toks kaip peiliai, kur mesa kapoti, tik plastmasiniai. Tiks?
Indre as nelabai supratau apie tavo kablius... cia reikalingi kaip kad teslai maisyti... arba rankomis. ir tada minkyciau (jei jau kombainu) tai tik 1 greiciu ;)
AtsakytiPanaikintiJokių kablių nėra. Va mano toks kombainas kaip foto apacioje ir teslai ruosti nurodyta tas orandzinis kur kaip plastmasiniai peiliai
AtsakytiPanaikintihttp://www.maxima.lt/akcijos/philips-lipduku-akcija/philips-prekes-2/ va toks
AtsakytiPanaikintiO dar klausimas - kas ta siūlė ir kur ją pas duoną rasti? :)
AtsakytiPanaikintiojei, as tokiais peiliais tik kapota tesla ruosiu...nemanau jog jais eina duonai tesla uzsiminkyti :(
AtsakytiPanaikintiO duonos siule...na duona as formuoju lankstymo pagalba. Cia labai gerai parodyta! Butent taip as ir darau, cia net siule puiki, man taip nesigauna dar...
http://www.hefe-und-mehr.de/wp-content/2011/03/ovales-Brot2.png
Cia taip pat puikus video. Duona dedama siule i virsu i kildinimo krepseli. Supranti ka as turiu dabar omeny siule?
AtsakytiPanaikintihttp://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=niwAXXjHkl8
Dabar supratau, gaila per vėlai...
AtsakytiPanaikintiBus pas mane neformuota duona, krepšelio kėlimuisi jokio irgi neturiu. Bus įdomu, kas iškeps :)
AtsakytiPanaikintiTikiuos kad gausis kas! O maisei tais kabliais/peiliais? Drasiai tu tada cia :) Lauksiu butinai atsiliepimu ;)
AtsakytiPanaikintiNa jo, neturiu daugiau nieko. Issiplake, issikele, skystoka ta tesla, bet persukau atrodo viena karta ir skardon imeciau. Lipni kaip nezinau kas, Bet gal gausis kokia puri ar kaip? Siandien kaip jau maciau man labai nesekminga diena virtuveje (prasiskeliau pakausi i dureles ir visos indaujos vos neuzsimeciau,,,), bet gal netycia pavyks bent duona :>
AtsakytiPanaikintiO šviežias mieles sausomis keisti galima? kokiu santykiu?
AtsakytiPanaikintiI imaisa deciau 1 g sausu mieliu o i pagrindine tesla: 4 g sausu mieliu ;)
AtsakytiPanaikintiSantykis visada 1:3 (sausos:sviezios).