2011 m. birželio 30 d., ketvirtadienis

Pitta duonelė

Šiandien prisiminiau šią duonelė! Ačiū Ilonėle už tikrai vykusį receptą ir puikią idėją su vištiena ♥ Valgėm užsigerdami vynu ir laižėm pirštelius :p na o dviems asmenims ( 7 bandelėms išsikepti) reikia:

250 g miltų
10 g šviežių mielių
1/2 a.š. druskos
žiupsnelio cukraus
150 ml vandens
1 1/2 a.š. aliejaus 

Viską sudėti į kombaino indą ir užminkyti vienalytę, labai elastišką tešlą. Uždengti ir palikti šiltai kilti, kol ši padvigubės. Man užteko 1 val. Lengvai perminkyti ir susignaibyti į 7 dalis (gaunas ganėtinai mažos bandelės, tad gal ir 5 kokios visai neblogai būtų...). Uždengti ir palikti 10-15 min šiltai pastovėti.
Šiek tiek pakilusius kamuoliukus išsikočioti 1,5-2 cm storio ir palikti 10 "pailsėti". Pašauti į iki 250° įkaitintą orkaitę 7-8  min. 
Ilona rašo: "Orkaitės durelių kepant neatidarinėti!!! Kepti 7-8 min. ir greit traukti lauk. Dedant į orkaitę irgi stengtis karščio neišleisti, greit pravert vos dureles ir pašauti duonelei paruoštą tešlą.
Ištraukus išimti duoneles ir apkloti švariu audiniu, kad suminkštėtų." 
Aš bandeles nustūmiau nuo ližės ant kepimo akmens. Nežinau, man nesigavo jos tokios tuščiavidurės kaip pas Iloną, nu bet skanios o tą idealumą aš dar vis tiek kažkada išgausiu :)

Mes valgėme jas su pakepinta vištiena, salotomis, pomidorais bei svogūnais. Kad taip sausa nebūtų buvo ir jogurto, kurį dariau iš graikiško jogurto, grietinėlės & pieno, įspaudžiau česnako skiltelę, paskaninau druska bei pipirais, paprastuoju raudonėliu. Skanaus!
Šaltinis: čia

4 komentarai:

  1. wow, kaip fainai, as ja prie vistienos salotu visad naudoju, paskrudinu pradzioj tosteryje ir labai, labai man ;)arba steiko pakepus įpjaustau su salotom, na ir zinoma, kebabuose ji naudojama plius per barbekiu ;)

    Saunuole, ko tik tu nemoki!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super! atrodo labai purios, minkstos,svelnios.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi Dalija kiek idėjų surašei! O žinok dar nemoku daug ko, bet viskam savas laikas ;)

    Ilona,bet deja ne tokios tuščiavidurės kaip tavosios :(

    AtsakytiPanaikinti
  4. As irgi dariau bet nesigavo tusciavidures :(

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails