2011 m. balandžio 26 d., antradienis

Sviestinė pynė

Labai skani ir puri pynė. Tešla ganėtinai minkšta buvo, tad teko bedarant volelius juos gausiai miltais barstyti. Į pačią jokių papidomų miltų daugiau nebėriau, nes pabijojau kad per kieta iškeps :) Na o reikia (darant viską iš vakaro): 

10 g šviežių mielių
85 ml pieno
40 g cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus (10g)
135 g labai minkšto sviesto
3,5 kiaušinio (M dydžio, likusį pusę kiaušinio panaudosime aptepti pynei)
350 g  miltų
žiupsnelio druskos 

Į pieną įtrupinti mieles, įberti 1 v.š. cukraus ir gerai išsukti viską.
Sviestą su likusiu cukrumi, druska bei vaniliniu cukrumi išsukti. Įmušti kiaušinius ir dar viską išsukti. Suberti miltus bei mielių skystį ir užminkyti tešlą. Aš minkiau kombaino pagalba lėčiausiu greičiu ~10 min. Uždengti ir leisti 1 val pakilti.
Pakilusią tešlą lengvai persiminkyti ir pasidalinti į tris lygias dalis. Jas išsivolioti daugmaž vienodo dydžio ir ilgio, supinti kasą. 
Pailgą, atsidaromą torto formą (galima ir apvalią imti, tik reikia kad būtų viduj įdėtas kekso dugnas) iškloti kepimo popieriumi. Įdėti pynę ir uždengus statyti šadytuvan per naktį.

Orkaitę įsikaitinti iki 180°. Pynę išsiimti ir leisti kambario temperatūroj pastovėti, kol kaista orkaitė. Prieš pašaunant aptepti paplaktu likusiu puse kiaušinio bei apibarstyti migdolo plokštelėmis. Kepti ~45 -50 min. Jei pabaigoje pradės labai viršus degti, tada pridengti folija reikėtu ;) Skanaus!
Šaltinis: žurnalas "Living at home" Nr.04.2011

2 komentarai:

  1. O būtinai per naktį laikyti reikia? Negalima iš kart kepti? Bijau, kad neiškentėsiu iki ryt :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ne ne, nebutina. Tada reikia ~2 val siltai pakildinti ir kepti.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails