2010 m. spalio 24 d., sekmadienis

Vištienos krutinėlės juostelės su pomidorais ir mocarela


Prabėgo savaitė atostogų, bet ji kulinariškai visiškai neįdomi buvo (: MB pasiguodė, jog per savaitę jokio pyrago neiškepiau o jis taip kokių mielinių sraigių su aguonomis norėjo ... na nieko, kitą savaitą. Tada ir savo naują virtuvinį kombainą išbandysiu :) O šiandien atsinešu paprastą vakarienę.

Kadangi turejau du didesnius pomidorus, kurieparšės suvartojami būti, tai paėmiau šiuos ir sutroškinau. Pirma pomidorus reikia nuplikinti karštu vandeniu ir nulupus odelę susipjaustyti smulkiai. Šlakelyje alyvuogių aliejaus pakepinti didesnį svogūną iki skaidrumo ir sudėjus smulkintus pomidorus troškinti mažiausiai 30 min atidengtus ant silpnos ugnies turi beveik visas skystis nugaruoti. Paskaninti druska, pipirais, cukrumi, džiovintu baziliku bei šviežiomis petražolėmis ( na ko namie tuo metu randama). Aš pagardinau dar harissa bei šaukštu pomidorų pastos.
Vištienos krutinėlės juosteles pamarinavau kelias min su druska, pipirais bei česnaku. Apvoliojau kiaušinio plakinyje ir tada džiuvėsėliuose. Apkepti iš visų pusių iki gražios auksinės spalvos :) Į  kepimo pabaigą uždėti ant jų pasiruoštą pomidorų masę bei mocarelos riekeles. Pagardinti druska su žolelėmis ir uždengus patroškinti ant silpnos ugnies, kol sūris išsileis. Skanaus! 

4 komentarai:

  1. Pomidorai ir mocarela duetas number 1 :)Puiki idėja pietums ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha, puikus "be konservantu" derinys :) mes kai pietu nevalgom, tai lengva vakariene buvo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai nuostabus derinys, atrodo, pati jaučiu skonį, į nuotrauką žiūrėdama :))

    Na ką, o dabar tada mes lauksim tų rezultatų naujosios raudonosios mašinos ir tų sraigių su aguonom! :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ka gi jau gali eiti ziureti mano sraigiu :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails