2010 m. rugsėjo 18 d., šeštadienis

Slyvu pyragas

Atsinesu dar viena slyvu paraga. Labai man skanios siuo metu slyvos ♥ saldzios, gerai prinoke. Na ir pyragas delto gaunas skanus. Sis patiko man butent savo gamyba: tesla daros kaip keksiuku, daug laiko nereikalauja. Tinka visokie vaisiai, tik sakyciau cukraus kieki tada pareguliuoti deretu ;) Mano kepimo forma buvo stai tokia. Bet sakyciau norint issikepti 26cm kepimo formoj, reiketu 2/3 tik teslos imti, nes kitaip "islips". Na o reikia:

100 g minksto sviesto
130 g cukraus
3 kiausiniu
180 g miltu
70 g krakmolo
2 a.s. kepimo milteliu
ziupsnelio druskos
20 ml romo ( as pyliau brendi)
1 v.s. pieno
slyvu (patarciau deti ju daugiau, nes man dar truko. Tad sakyciau 500 g idealu turetu buti)

Minksta sviesta kartu su cukrumi ir druska isplakti mikseriu iki baltos purios mases. Tada po viena imusti kiausinius, po kiekvieno gerai paplakant. 

Miltus susimaisyti su kepimo milteliais bei krakmolu ir isijoti i sviesto mase.  Saukstu ar sluotele viska gerai issukti. Gausis ganetinai tirsta mase, kuria tada praskieti brendziu ir pienu. Dabar turetu buti grietines tirstumo ;) 

Kepimo forma iskloti kepimo popieriumi, sukresti tesla ir palyginti pavirsiu. Ant jos susidetioti slyvas, jas sakyciau geriau staciai deti ( susides daugiau ir bus skaniau ;) 

ir pasauti i ikaitinta 180° orkaite 35-40 min. Na reikia ziureti dantu krapstuku ar jau iskepe ar ne. Skanaus! Musu namuos jis patiko :)

Saltinis: cia 

6 komentarai:

  1. Labai liuks. galima gabaliuką? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. galiu ir stikline pieno ipilti, jei geri 1,5% riebumo :DD

    AtsakytiPanaikinti
  3. tobulas pyragas!
    issikepsiu grysiu pasigirt :)
    nors visi tavo receptukai mano skonio :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ilona: dziugu, kad panasius skonius turime, zinosiu kur koki receptuka pasiziureti kai ideju pritruks ;) o dabar sedziu... kramtau nagus ir laukiu tavo atsiliepimu apie pyraga (:

    AtsakytiPanaikinti
  5. Skonis pyrago puikus, tik aš dėjau kažkur 120g miltų, gal net ir tiek nereikėjo, nes tešla labai jau tiršta, o ir iškepus gan kietoka. Šiaip, ačiū už receptuką ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails