2010 m. balandžio 16 d., penktadienis

Sokoladines pieno bandeles ♥

Siandien kazkokia gera diena ... lauke saule sviecia, viskas prazyde, kvepia ... man dirbti nereikia, mb pasiule vaziuoti i Paryziu, bet isivaizduokit paaukojau sia diena sau ir namams! Per darbus tiesiog nespeju nieko juose padaryti :( Jis isvaziavo savo darbo reikalais o as pasidaviau geros nuotaikos po parduotuves. Prisipirkau visokiu gerybiu, visokiu vaisiu ir darzoviu, pristveriau storapadi puoda ... na ir siaip ko reikia ir nereikia ;) Ir kol vaikstinejau visur , mano bandeliu tesla tiesiog lauke manes bekildama ... Pieno bandeles seniai isbandyti norejau o kai pamaciau, kad vyksta pieno produktu savaite tai dar didesnis upas paeme :) nors kodel sios bandeles pieno bandelemis vadinamos neturiu zalio supratimo, kadangi pieno mazai siaip jau pilas. Taigi mums reikia ( 7-8 pynelems):
250 g miltu
75 g silto pieno
1 a.s. sausu mieliu ( as dejau 4 g)
1 kiausinio
1 kupino v.s. cukraus
ziupsnelio druskos
50 g minksto sviesto
50 g sokolado laseliu
( as dejau nugos mase.Ir kaip matote ji istirpo man bekildama ir nudaze visa tesla. Siaip vietoj sokolado galite deti dziovintus vaisius. Bet pasakysiu , man net labai patiko toks teslos su nuga skonis! sokoladinis!!!!!!!!!!!!!)
Virsui patepti reikia taip pat kiausinio trynio & laselio pieno
I dubeneli suberti miltus, sausas mieles, druska bei cukru. Sviesta supjaustyti mazais gabaliukais ir sudeti i miltus. Piena pasildyti, imusti i ji kiausini ir gerai isplakti. Si misini supilti i miltus ir uzminkyti elastinga tesla. Labai smagi tesla, nelipo visiskai ! Minkiau geras 7 min, tada sudejau nuga pjaustyta mazais gabaliukais, uzminkiau ir uzdengus leidau teslai kilti virs 2 val, kol ji padvigubejo. 
Po pirmo pakilimo tesla pasidalinau i lygias 8 dalis ir susiformavau norimo dydzio bandeles. Uzdengiau ir leidau toliau 2 val kilti. Aptepiau kiausinio trynio & pieno plakiniu ir pasoviau i ikaitinta 180° orkaite 15 min. ( na reikia ziureti, kad nesudegtu ir igautu graziai ruda spalva!) 
Namai tai bekepant taip pakvipo sokoladu ! Iskart issitraukus bandziau ju skoni, nes norejau butinai paragauti. Nu fantastiskos!
Saltinis : cia 

**********
Maciau, kas jau isbande :)
Dictators of taste 

13 komentarų:

  1. O kaip išgauti tokią gražią bandelių formą? Čia kasa? Žiūrėjau, žiūrėjau ir taip ir nesupratau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Viktorija zinok cia kazkas panasaus kaip pyne :)) tesla issiloviojau juostelemis ir sukau kazkaip jas, kas gavos matai ;)siaip kasas darau kitaip.

    AtsakytiPanaikinti
  3. aguonele, nu super atrodo pyne! Labai labai skaniai!

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kiek nugos mases dejote? Atrodo labai skaniai, butinai isbandysim :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. as dejau irgi 50 g nugos ;) sekmes isbandant!

    AtsakytiPanaikinti
  6. O kur galima nusipirkti nugos? kiek zinau jos buna ir minsktos ir kietos...o kokia tu naudojai?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na nugos šiaip jau galima bent pas mus tai kiekvienoj parduotuvėj prie kepinių šokolado, pabarstukų ir pan. rasti. Ji nei kieta nei minkšta, bet kuo puikiaisiai pjaustos peiliu.Atrodo štai taip:

    http://de.vmstatic.com/schwartau-nuss-nougat-g0001dm4lm.jpg

    AtsakytiPanaikinti
  8. o pas mus tai cia kur? Nes as Vilniuje didziasias parduotuves apziurejau ir niekur negavau...dar bandziau ir darbuotoju pasiklaust, bet visi tik peciais trukcioja, lyg pirma kart girdetu toki produkta :) Tai zodziu, arba as visai akla, arba aguonele ne Lietuvos parduotuvese apsipirkineji :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Teisi tuo kad aš tikrai ne Lietuvos parduotuvėse apsipirkinėju :) Bet man keista kad tikrai toks dalykas gali būti retenybe... bandžiau pagooglinti tai randu tiek, kad kitos jos "Presto" arbatinėj randa pirkti... na atsiprašau, bet tikrai negaliu niekuom daugiau patarti ir padėti... blogiausiu atveju galima gi nutellą imti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tai as taip ir padariau - pirkau nutela :) O Presto prekiauja tai tik Nugos torto gabaliukais, bet ne pacia nuga. Na zodziu, gal veliau atsiras arba man pavyks rasti kur nors jos pirkti :) Bet aciu uz informacija ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Dariau, tikėjausi skanesnių, minkštesnių. Bet vakare pakramsnoti visai nieko :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Mums labai patiko. Labai skanios ir super minsktos. Mazai saldzios. As dariau su nutella.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails