2010 m. balandžio 8 d., ketvirtadienis

Bulviniu bandeliu saule

Siu bandeliu receptas nezinau kiek laiko jau neisejo man is galvos ... vis prases jos manes iskepamos, is Lt net bulviu koses milteliu parsiveziau ( lyg ju cia nebutu ), tik laiko pritrukdavo. Ir va Velyku pusryciams nusprendziau issikepti :) Tuo labiau viska pasidariau is vakaro, beliko ryte tik pasauti i orkaite ;) Na o teslai sunaudojau ( arba kaip matote 8 bandelems ):

230 g miltu

10 g svieziu mieliu

daugiau nei puse a.s. druskos

18 g ( 1/2 pakelio) bulviu koses milteliu

1 s dydzio kiausini 

60 ml pieno

90 ml vandens 

35 g sviesto

25 g cukraus

1 a.s. saldytu krapu ( tinka ir sviezi, bet ju neturejau)

Virsui patepti: kiausinio tryni, slakeli pieno bei sezamo

Piena susimaisyti su siltu vandeniu, druska, cukrumi bei sviestu ir leisti masei pasilti , na kol sviestas prades lydytis. Suberti ir ismaisyti bulviu koses miltelius ir leisti pastoveti kol pasiruosime miltus. 

Originaliame recepte reikia is pradziu po biski sudeti miltus. As dejau iskart 200 g , kuriuos sumaisiau pirstais su svieziomis mielemis. Is leto pyliau pieno mase ir mikserio pagalba maisiau i vienalyte mase. Imusiau kiausini ir dar paplakiau kiek ejo. Tesla toliau minkiau rankomis. Labai lipo, tai dadejau dar 30 g miltu ir imaisiau krapus. Minkiau apie 10 min kol ji tapo elastinga. Dejau i aliejumi patepta inda , uzdengiau ir palikau siltai 1 val pakilti, kol padvigubejo.

Is teslos pasidariau lygias 8 bandeles, kurias dejau i kepimo popieriumi isklota tortines forma. Viena bandele deti i viduri o kitas aplinkui, paliekant tarpus :

Uzdengiau ir padejau i saldytuva virs 12 val.  Kita diena isemus leisti ~30 min susilti kambario temepraturoj, aptepti kiausinio & pieno plakiniu, pabarstyti sezamu ir pasauti i ikaitinta 180-190° orkaite 20-25 min, kol graziai paruduos. 

Labai skanios ir purios bandeles ! Tirpo akyse, kad kitai dienai vel minkiau tesla ...

Saltinis : cia 

7 komentarai:

  1. oi kaip skaniai atrodo. taip ir norisi jau kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai siandien uzsiminkai o ryt jau ant stalo garuoja ;) as dvi dienas is eiles jas kepiau!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aguonele, o bulviu skonis jauciasi bandelese?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Zinok nesijaucia. As pati net nustebau kad jos tokios purios ir socios buvo ;) gal tik pati struktura sunkesne nei paprastu bandeliu, bet ir tai ciut ciut.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai įdomios bandelės, reikės pamėginti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kepiau - truputi pagal kita recepta, bet labai panasu. Super skanios bandeles. Jau toks minkstumas..

    AtsakytiPanaikinti
  7. Man irgi keista, kad is bulviu koses tokios minkstos ir ganetinai purios bandeles gaunas ! Ir isranda zmones visokiu receptu :DD

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails