2012 m. sausio 29 d., sekmadienis

Putpelių troškinys prancūziškai



Seilės kauptis pradėjo, kai pamačiau šitaip ruoštas Odetos putpeles. Šiandien mėgavomės :) Nekasdieninis patiekalas, bet tikrai skanus. Atsiprašau ir už nuotrauką, nes tie paukščiukai tokie mažyčiai...taip greitai vėsta, kad ir su fotiku žaisti nesinorėjo. 
Taigi, pasigaminti yra vienas juokas. Aš ėmiau: 

4 putpeles
druskos, pipirų
šviežių petražolių
2 mažesnius svogūnus
brendžio
1/2 a.š. cukraus

Putpeles gerai įtryniau druska, pipirais bei šviežiomis petražolėmis ir palikau pora val pasimarinuoti. Tada kartu su į keturias dalis supjaustytais svogūnais apkepiau iki gražaus rudumo. Užbėriau puse šaukštelio cukraus, sudėjau stambiomis riekelėmis pjaustytus obuolius ir dar kelias min pakepinau viską. Užpyliau brendžiu ir leidau šiek tiek nugaruoti jam. Perdėjau viską į troškinimo puodą, pašoviau į 180° orkaitę ~30 min ir dar kelias min po griliaus rėžimu palikau, kad šiek tiek daugiau spalvos įgautų ;) Skanaus!
O valgėme mes su bulvių apkepu ♥
Šaltinis: čia 

7 komentarai:

  1. Atrodo super, net seiles ryti pradėjau, kokios jos man skanios:)Palyginti su coquelet (nežinau kaip jie lietuviškai, aš juos vadinu mažais viščiukais)putpelės man tikras skonio rojus:)
    Dabar nusipirkau kukurūzinį viščiuką:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aš žinau ką tu turi omenyje. Pas mus Stubenküken vadinas :) Pirkus kažkada buvau, bet nieko įspūdingo negaminau tad ir receptas blogo nepasiekė...Putpelės skanu, bet negalėčiau kiekvieną dieną valgyti, per daug žaisti reikia bevalgant :)

      Panaikinti
  2. Šitų paukščiukų dar neragavus:)koks jų skonis, Aguonėle?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jų mėsytė tamsoka, bet kai iškepi ar ištroškini tokia švelnaus skonio, minkšta minkšta yra. Sunku nupasakoti, bet tikrai jokio pašalinio skonio nėra ;) Verta pažaisti.

      Panaikinti
  3. Tai juk mes kaimuky gyvenam:)iškur čia tos putpelės atskris:)Maniškis net majonezo nevalgo su putpelių kiaušiniais, kažkoks kvailas įsitikinimas:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O aš kaip tik pamenu, jog kaime seniau augindavo močiutė ;)
      Žinok mes praeitom Velykom prisipirkom putpelių kiaušinių, turėjom dar svečių, kurie taip pat eksperimentus mėgsta, tai net su lukštais tuos kiaušinius vartojom :DD sako sveika! :DD

      Panaikinti
  4. O Dieve!Kaip man kokią putpelės šlaunelę nutverti... Taip pasakiškai skaniai atrodo!
    Visi ir visos valentinadienio propaguotojai - tai tikrų tikriausias afrodiziakiškas receptas.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails