2012 m. sausio 27 d., penktadienis

Pipirinis jautienos troškinys


Labai skanus ir be galo greitai pagaminamas. Aną dieną troškinau kiaulieną, tai namuos nusprendėme jog jautienos troškiniams lygių nėra :) Šiam ėmiau:

~750 g jautienos, pjaustytos gabaliukais
1 didesnį svogūną
150 ml raudono vyno (porto pyliau)
150 ml jautienos sultinio
1 a.š. žalių marinuotų pipirų
1 a.š. cielų pipirų (maišytus ėmiau: raudonus, baltus bei juodus)
druskos
gerą šaukštą miltų
gabaliuką šaldyto sviesto

Aš troškinį nusprendžiau gaminti ketaus puode. Bet kadangi man jame nelabai patinka mėsytę apkepti, šią apkepiau keptuvėje. O dariau taip: ketaus puode pakepinau smulkintą svogūną iki skaidrumo ir nukėliau puodą nuo ugnies. Keptuvę įkaitinau be jokių riebaliukų ir padalinus mėsytę į tris dalis, apkepiau (na kad sudėjus vienu kartu neišsiskirtų sultys) ir sudėjau viską į puodą. Paskaninau druska, subėriau miltus ir pamaišiau. Į keptuvę supyliau vyną ir leidau užvirti. Perpyliau į puodą. Supyliau sultinį, sudėjau pipirus ir pašoviau į įkaitintą 180° orkaitę ~1 val. Tiesiog žiūrėti reikia, kokio minkštumo mėsytė yra ;) Pačiame gale gerai įmaišyti šaltą sviestą ir viskas. Skanaus!
Idėja pagal knygą:  Brigitte "Fleisch".

6 komentarai:

  1. Skaniai atrodo:)O kokios jautienos dalies mesa naudojai? Kartais nusiperku, tai kaip gumine gaunasi, o cia neatrodo, kad tokia butu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi, žinok mėsytė buvo tokia minkšta, tiesiog tirpo burnoje. Aš pirkau iš kumpio dalies (jei tiesiogiai vertus tai klubas būtų...) nesigaudau labai aš lietuviškuose aprašymuose :o Ji viena iš brangesnių, bet tikrai verta jų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. pas mane siandien irgi jautienos troskinys, guliasas, labai skaniai pavalgem, naudojau ispjova, tai irgi tirpo burnoje!

    mums irgi troskinta jautiena skanesne uz kiauliena

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, išpjovai nėra lygių. Bet ir kaina graži :) Man gaila jos troškiniams. Suvalkietė :P

      Panaikinti
  4. Nu žinai ką pasakysiu - taip skaniai ir gražiai nufotografuoti mėsą reik turėt sugebėjimų :) nemoku aš taip, o pas Tave visad mėsytė, kaip iš paveikslėlio!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. priimsiu kaip komplimentą, nes tikrai dažnai suabejoju ar pavyks skonį perteikti...fotkinu, pučiu garus, nes jie rupūžės būtent į objektyvą mėgsta kilti :DD ir viliuos...Ačiū, Redute ♥

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails