2011 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis

Sugrįžtu su blog'us užkariavusiais agurkėliais :)

Atostogos prabėga greičiau nei norėtūs :( Smagu buvo kas be ko. Susipažinau taip pat su Ilona ♥ Labai malonu buvo, labai labai. Ragavu citrinufkos :) Būtinai darysiuos! 
Nors savojo blogo nerašiau, bet karts nuo karto dairiaus kituos. Ir žinoma pro akis nepraslydo įžymūs agurkėliai :)) Tai kaip Jūs manot ką aš iškart dariau? Ogi iš tėvelių parsivežiau agurkų ir juos marinavau. Kadangi namie viena agurkus tevalgau (taip taip, ne visi iš Kėdainių juos valgo ...hihi...) tai dariau iš pusės kiekio ir cukraus tik 250g dėjau. Man per akis. Kitaip per saldu būtų... Ačiū merginos už puikų receptą!!! 

Receptą galite pažiūrėti bloguose: pas Neringą, Iloną, Redą ;) Visur tas pats ;) Na bet jei kas vistiek tingit, tai rašau (pusei kiekio):

1 kg mažų, jaunų agurkėlių susipjaustyti 0,5 cm storio griežinėliais ir užbėrus 2 v.š. druskos palikti 5 val stovėti, karts nuo karto pamaišant.
3/4 stiklinės acto 9% susimaišyti su 350 g cukraus( aš tik 250 g ėmiau) , 1 a.š. paprikos miltelių bei šiek tiek čili pipiriuko ir 4 v.š. aliejaus. Užpilti viską ant agurkų, kurie jau bus skysčių išskyrę ;) Suberti smukiai pjaustytą česnaką (reikia galvutės) ir išmaišius palikti viską 12 val stovėti. 
Belieka tada į sterilizuotus stiklainiukus susidėti ir viskas :) 

4 komentarai:

Related Posts with Thumbnails