2011 m. birželio 3 d., penktadienis

Crostata su braškėmis ♥

Man nuo vakar prasidėjęs savaitgalis :) bevažinėdama dviračiu užmačiau braškių laukus ir aišku užsukau. Grįžau laiminga ir iškart maniau kepsiu keksą. Bet jiems jogurtų visokių reikia... ir šiaip kažkaip neradau tinkamo recepto. Bet... bet akis patraukė crostata. Trupininis pagrindas, formuojamas belekaip ir įdaromas kaip širdis geidžia. Taigi pateikiu savo variantą, kurį susidėliojau iš keletos... Reikia (jei patiekti šiltą, tai užtenka drąsiai 4-6 žmonėms):

Pagrindui: 300 g miltų
                150 g šalto sviesto
                80 ml ledinio vandens
                60 g cukraus
Visus produktus susidėti  į kombaino indą ir užsiminkyti tešlą. Ilgai neminkyti, kad sviestas nepasileistų. Žinoma, tai galima greitai ir rankomis padaryti ;) Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti mažiausiai 1 val šaldytuvan. 

Pasiruošti braškes: 500 g nusiplauti ir didesnes susipjaustyti. Sumaišyti su 2 v.š. cukraus ir 1 v.š. su kaupu krakmolo.
Tešlą išsikočioti apvaliai, kampai neturi būti idealūs ;) Vidury sudėti braškes ir gražiai paskleisti, paliekant kraštus, kuriuos užlenksime į vidų.


Pašauti į įkaitintą 220° orkaitę ~30 min. Leisti šiek tiek atvėsti, tada ir skystimas visas sutirštės, ir skanauti. Pasitiekti su ledais :) Laaaaaabai skanu!
 

9 komentarai:

  1. reikejo man cia is pat ryto pasicekavinti kas gi ta crostata :D seiliojuos, atrodo puikiai!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Iškart priminei anekdotą skaitytą: "Lipa Cekava Zosė laiptais ir staiga išgirsta kažką kažkur skaičiuojant: 17, 17, 17, 17. Pribėga prie vienų durų, prie kitų, atranda duris, iš kur sklinda garsas, pasilenkia prie rakto skylutes, o ten pirštas į akį makt! 18, 18, 18, 18 !!!! "
    čia nuotaikai pakelti, kad varvančios seilės užsimirštų :DD

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ir maistas, ir linksmybes viename :P
    Tokio snanesto neimanoma neisbandyti :) Dekui uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai viliojančiai atrodo, o lietuviškos braškės, girdėjau, šiemet veluos kelias savaites, teks dar palaukti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. oooooi ... vaizdas superinis, jaučiu, kad begalo skanu:) vilioja vilioja, na bet kol kaime atostogauju, mano pastovūs kepiniai šiek tiek primiršti, bet žinok išbandžiau elektrinę orkaitę (mamos), Tavo bagetes kepiau, numirimas kaip kitaip gaunasi, nei dujinėj orkaitėj, žymiai skniau išsikepti lengviau ir per trumpesnį laiką, vienu žodžiu PASAKA!!! ir išvaizda ir skoniu... noooooriu!!! turiu pasigirti, kad paukštelis pakuždėjo, kad labai greitu laiku gausiu naujutėlę orkaitę!!! :))))))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Auksaranke dabar lauksiu atsiliepimų kaip patiko ;)

    Rennie: o pas mus pilnu tempu braškės visur. Bet man skaniausios tiesiai nuo lauko. Džiaugiuos, kad netoli namų ir šitą dalyką turiu :)

    Reda: kaip džiaugiuos dėl orkaitės ♥ Aš jau svajoju apie kokią kur garus purškia paspaudus....atseit MIELE tokią turi. Bet įsivaizduoju kiek kainuoja (: Siūsk tą paukštelį į mano puse, gal ir man ką pačiulbės :DD
    Sakiau, kad duoną kepant didelis skirtumas yra kur ji kepama. Man seniau išvis nepavykdavo dujinėj orkaitėj... aš stebiuos kad tau jos tokios tikrai padoriai atrodančios gaunas!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Oh ačiū Aguonėle už džiaugsmą kartu :* :) žinok netveriu kailyje kaip greičiau jos noriu :) o apie tokią kur garus leidžia nė nežinojau, kad yra.. 8), bet turbūt išvis joje lengva kepti DUONĄ :) Linkiu Tau, kad taip pat svajonė išsipildytų, jos juk tikrai pildosi :)))
    Ak :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Braaaaškės - vakar jau beveik lenkiškoms gundžiaus, gerai, kad kioskelis nedirbo :D

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails