2011 m. gegužės 11 d., trečiadienis

Mielinės-pikantiškos juostelės

Puikios! Man gavos 14, bet čia priklauso kiek plonai ar storai tešlą išsikočiosime. Taigi o reikia:
tešlai: 250 g manų miltų ( tinka ir kvietiniai 405 tipo)
         10 g šviežių mielių
         5 g druskos
         25 g alyvuogių aliejaus
        160 g vandens
Įdarui: 2 česnako skiltelių
          petražolių
          rapsų arba saulėgrąžų aliejaus
         druskos, pipirų

Miltus susimaišyti su druska. Vandenyje ištirpinti mieles. Šią gautą skystą mielių masę pilti į tešlą, taip pat ir aliejų. Užminkyti vienalytę tešlą ir uždengus palikti 1 val pakilti. Lengvai persiminkyti ir pasidarius kamuoliuką palikti 10 min "pailsėti". O į tą laiką pasidaryti įdarą: česnaką su petražolėmis ir aliejumi susiblenderiuoti. Viskas :))
Tešlą ant lengvai miltuoto stalo išsikočioti į stačiakampį. Šiaip rašo jog reikia 1 cm storio. Aš vadovavaus nuojauta :) 

Ant jos paskleisti įdarą ir perlenkti viską per pusę. Susipjaustyti norimo dydžio juostelėmis ir susukus jas sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Palikti tarpelius ir uždengus leisti 30 min pakilti.
 Orkaitę įsikaitinti iki 200° ir juosteles pašauti 20 min. Skanaus! Mes valgėme prie burokėlių sriubos :)


O ją verdu paskutiniu metu su rūkyta vištiena. Į puodą susidedu didesniais gabaliukais pjaustytą vištieną, juostelėmis pjaustytus, virtus burokėlius (perku cielus vakume), juostelėmis pjaustytą didelę bulvę, cielą svogūną, kelis lauro lapus, nepagailiu pipirų. Paskaninu barščių prieskoniais, baravykų buljonu bei citrinos sultimis. Užpylus vandeniu verdu kol viskas išverda ir įbarstau dar kokių šviežių žolelių. Skanaus ;) Nieko mandro ir sudėtingo o skanu!


Šaltinis: čia

18 komentarų:

  1. Labai skaniai atrodo tos juostelės. Įtraukiau į sąrašėlį;) Labai tiks mano mažąjam, kaip užkandis. O pavakarį prasideda visokio gėrio ieškojimas ir spintelių varstymas.
    P.S. labai" skanios" nuotraukos.
    Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rima: tikiuos patiks ;) Mus tai sužavėjo!
    p.S. ačiū :*

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mano saraše jos praslys be eilės :D Jau taip gerai atrodo !!! Dar kaip tik suplanavusi šiandien burokėlių lapų sriubą :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kaip tos sriubos pavydziu!!!!! kazkokia burokeliu manijake esu :DD Uz bandeles tai nepergyvenu, nes zinau kad patiks ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš irgi burokėlius mėgstu belekaip :)))
    Bandelės/lazdelės labai patiko ! Tik aš neturėjau manų miltų, tai dariau su kvietiniais ir dėjau jų daugiau, nes tešla buvo skysta ir visai nevaldoma. O jos turėjo būt minkštos ar traškios? Man gavosi traškios:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Matai, manau kad nuo paprastu miltu jos vel kitokia konsistencija igauna ;) Man jos gavos minkstai traskios :)) ir labai skanios ♥ smagu, kad ir jums patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Puikios juosteles ! Kaip nujausdama kepiau is dvigubos normos :)Viduje minkstos, traskiu virsumi. Tik idarui naudojau bazilikus vietoj petrazoliu, tikrai labai labai skanu !

    AtsakytiPanaikinti
  8. laba, o kiek maždaug aliejaus į įdarą pilti???Ugnė

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na tiek, kad mase butu galima paskleisti vienodai. Nuojauta vadovautis :)

      Panaikinti
  9. Kepiau jau du kartus, laaabbbaaaiii skanu, vaikai kapojo irgi. Vieną kartą kepiau pagal receptą, kitą kartą petražolių nebuvo, tai dėjau bazilikų.

    Aguonėle, dar sumąsčiau plonom riekelėm per dalį (jei per visą, tai gal per daug būtų) juostelių padėlioti balto pelėsinio sūrio, man dar skaniau, puikis užkandis prie alaus.

    P.S. Abu kartus kepiau su kvietiniais miltais, dėjau jų kiek daugiau nei recepte.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai smagu tai girdėti! Man jos taip pat idealios, prie visko. Džiugu, kad pasidalinot ir savo įdaro variantais. būtinai išbandysiu ;)

      Panaikinti
  10. Pelėsinį sūrį dėjau ne kaip įdarą, o ant suvyniotų lazdelių viršaus, kažkur po 10min kepimo. Tik ne per visą ilgį. O į vidų įdėti irgi galima pabandyti, čia jau kitą kartą taip reiks padaryti :) Dėkui dar kartą už puikų receptuką!

    AtsakytiPanaikinti
  11. O kur pikote manu miltus, neteko matyti. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As gyvenu ne LT tai neturiu problemu ju nusipirkti. kur LT ju gauti, negaliu pasakyti, bet galite keisti paprastais 405 ar 550 tipo miltais ;)

      Panaikinti
  12. Siandien kepsiu ir as prie burokeliu sriubos.

    AtsakytiPanaikinti
  13. laabai patiko, visiems, o ypac maziausiam valgytojui :) nesemes i iskyla, kita karta kepsiu dviguba porcija, pritruko

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai puiku! Man jos irgi nerealios, atstoja visas savas keptas sluoskniuotos teslos juosteles bei pirktines panasias.

      Panaikinti
  14. Skanuuuu! Aš taip pat jas prie burokėlių sriubos patiekiau :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails