2011 m. gegužės 10 d., antradienis

Makaronai su skrudintomis daržovėmis

Atsinešu spalvų ♥ Labai skanus padažas gavos. Tuo labiau, taip smagu valgyt daryti kai daržovės tokios margos ir gardžios ♥ O tai pasidaryti vienas juokas. Imam šviežių daržovių, kokias tik mėgstame. Aš ėmiau:
2 mažesnes cukinijas, geltoną papriką, raudoną pailgą papriką, raudoną svogūną, pora skiltelių česnako, keletą vyšninių pomidorų :) Dar norėjau dėti ir baklažaną, bet pagavojau kad per daug bus :) 
Taigi daržoves reikia susipjaustyti mažais gabaliukais (beje, aš paprikom nuskutau odelę) ir sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. 
Paskaninti viską alyvuogių aliejumi, rupia jūros druska, pipirais ir būtinai būtinai pankolio sėklomis. Nuo jo visos daržovės įgaus dar geresnį skonį ;) Pašauti į įkaitintą iki 220° orkaitę 25 min. 

Pusę daržovių atsidėti į šoną o kitą pusę susimaišius su kokiais 5-7 v.š. nuoviro nuo makaronų sublenderiuoti. 
Makaronus išsivirti, susimaišyti su skysta daržovių mase bei daržovėmis, pasiskaninti parmezano sūriu bei skrudintais kedro riešutais ir skanauti ;) Skanaus!

2 komentarai:

  1. Padažas tikrai fantastiškas! Tik reikia gero kepimo popieriaus, prie pigaus daržovės prilipo, bet čia jau aš pati kalta, kad užkibau ant 0,99 Lt akcijos :X

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiugu girdėti ;) Man taip pat labai patiko!!! O kepimo popierių dabar naudoju kažkokį tai 3D. Nu liuks jis!Toks grublėtas...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails