2011 m. gegužės 14 d., šeštadienis

Duona su obuolių sidru

Pagaliau leidžia blogspot.com vėl rašyti :) Nu šaunu šaunu, bet įdomu kodėl jie jau siuntinėja klausimus "kaip reaguotumėte, jei vieną dieną neišeitų Jums į savo elektroninį paštą įeiti?"... tokias mintis veju lauk ir demonstratyviai neatsakau :) atgal prie duonos. Sidro iškepusioje visiškai nesijaučia, bet skonis geras. Tik geras musu skonio receptoriams. Taigi reikia:
 Įmaišui: 50 g kvietinių miltų tipo 55o
             25 g rupesnio malimo ruginių miltų ( čia tipo 1150)
             3 g šviežių mielių
             3 g druskos
             80 ml vandens

Tešlai: 375 g kvietinių miltų tipo 550
           125 g rupesnio malimo ruginių miltų ( čia tipo 1150)
           7 g šviežių mielių
           10 g druskos
           230-240 ml obuolių sidro

Įmaišui skirtus produktus susiberti į dubenėlį ir užminkius palikti per naktį kambario temperatūroj (nepamiršti uždengti!).
Kitą dieną į kombaino indą suberti visus tešlai skirtus produktus bei suburbuliavusį įmaišą ir užminkyti tešlą. Aš minkiau 10 min lėčiausiu kombaino greičiu. Belieka indą uždengti ir palikti ~ 45 min "pailsėti". 
Pakilusią tešlą išsiimti ir lengvai perminkius bei perlanksčius pastatyti ~ 1val pakilti.
Po šio kildinimo tešlą perlankstyti ir suformuoti kepaliuką, kurį vėl kildinti ~ 1 val.
Orkaitę įsikaitinti iki 250°, apačioje pastatyti skardelę su verdančiu vandeniu. Kaip širdis geidžia įpjauti duonikę ir pašauti kepti pirma 10 min. Atverti duris, išleisti garus ir pabaigti toliau kepti ~30 min prisukus karštį iki 180°. Ataušinti ant grotelių. Skanaus!

Šaltinis: čia

3 komentarai:

  1. Nieko sau - kuo toliau tuo mandriau :))) Labai įdomu išbandyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Cia vadinas pagaves mane issukis: su kuom viskuo galima issikepti duona! radaum net su raugintais kopustais, bet dar nedrystu. Pabreziu: dar! :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tai lauksim ir eksperimentuosim kartu su tavim :))))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails