2011 m. gegužės 14 d., šeštadienis

Riešutiniai rageliai

Puikūs! Trapūs ir su dideliu priklausomybės potencialu :)) Man gavos 40. O juos išsikepti reikia tešlai:

200 g sviesto (aš tiesiai iš šaldytuvo ėmiau)
200 g tepamo varškės sūrelio (ėmiau Philadelphią)
300 g miltų
Į kombaino indą susibėriau miltus, sudėjau sūrį bei kūbeliais pjaustytą sviestą ir užminkiau tešlą. Ją žinoma galima ir rankomis minkyti... Suvyniojus į maistinę plėvelę palikti 2 val šaldytuve.

Susimaišyti: 
120 g maltų riešutų (aš dėjau migdolus, bet tinka ir lazdyno)
2 v.š. rudo cukraus
2 v.š. balto cukraus

Iš šaldytuvo išsiimti tešlą ir pasidalinti į 4 dalis. Ant stalo pasiberti 1/4 riešutų masės ir ant jos iškočioti tešlą. Ją išsipjauti skritulio formos. Susipjaustyti ir susukti į ragelius. 
Tą patį padaryti su likusia tešla. Pašauti į įkaitintą 175° orkaitę ~20 min. Skanaus! 
O mes džiaugiamės pagaliau pagaliau lietumi... taip jo reikėjo. Jau nesvarbu kad ir šeštadienis :)
Šaltinis: čia

2 komentarai:

  1. Niam atrodo skaniai skaniai. Nors ir po sočių pusryčių, bet dar kokį vieną prie antro puodelio kavos paimčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre: saldumynus galima ir sočiu pilvu valgyti :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails