Puikūs! Trapūs ir su dideliu priklausomybės potencialu :)) Man gavos 40. O juos išsikepti reikia tešlai:
200 g sviesto (aš tiesiai iš šaldytuvo ėmiau)
200 g tepamo varškės sūrelio (ėmiau Philadelphią)
300 g miltų
Į kombaino indą susibėriau miltus, sudėjau sūrį bei kūbeliais pjaustytą sviestą ir užminkiau tešlą. Ją žinoma galima ir rankomis minkyti... Suvyniojus į maistinę plėvelę palikti 2 val šaldytuve.
Susimaišyti:
120 g maltų riešutų (aš dėjau migdolus, bet tinka ir lazdyno)
2 v.š. rudo cukraus2 v.š. balto cukraus
Iš šaldytuvo išsiimti tešlą ir pasidalinti į 4 dalis. Ant stalo pasiberti 1/4 riešutų masės ir ant jos iškočioti tešlą. Ją išsipjauti skritulio formos. Susipjaustyti ir susukti į ragelius.
Tą patį padaryti su likusia tešla. Pašauti į įkaitintą 175° orkaitę ~20 min. Skanaus!
O mes džiaugiamės pagaliau pagaliau lietumi... taip jo reikėjo. Jau nesvarbu kad ir šeštadienis :)
Šaltinis: čia
Niam atrodo skaniai skaniai. Nors ir po sočių pusryčių, bet dar kokį vieną prie antro puodelio kavos paimčiau :)
AtsakytiPanaikintiIndre: saldumynus galima ir sočiu pilvu valgyti :)
AtsakytiPanaikinti