Naminė duona skirias nuo pirktinės dar tuo, kad ji įtrūksta kartais ten... kur iš tikrųjų nereiketu :D Na bet ką darysi. Svarbu kad skonis nenuvilia ;) O šiai reikia:
Įmaišui: 100 g miltų
50 g speltos miltų
100 g vandens
3 g šviežių mielių
2 g druskos
Visus šiuos produktus susiberti į dubenėlį ir mediniu šaukštu ar pagalėliu gerai išmaišyti. Palikti uždengus 1 val kambario temperatūroj ir perkelti šaldytuvan tolimesniam rūgimui nuo 12 iki 24 val.
Tešlai: 200 g miltų
150 g speltos miltų
125 g natūraus jogurto
130 g vandens
9 g šviežių mielių
8 g druskos
viso įmaišo
Į vandenį susiberti mieles ir gerai išmaišyti, kad šios ištirptų. Tada pilti šį skystį į įmaišą ir gerai pamaišyti viską.
Į kombaino indą susiberti miltus, jogurtą bei gautą mielių skystį ir lėčiausiu greičiu minkyti tešlą 4 min. Suberti druską ir toliau minkyti 6 min. Uždengti ir palikti 1 val kambario temperatūroj kilti. Po 30 min tešlą ant lengvai miltuoto stalo pertąsant perlankstyti! Iš pakilusios suformuoti kepaliuką, dėti į gerai išmiltuotą kildinimo krepšelį siūle į apačią ir palikti uždengus kilti ~ 1val.
Kepti iki 240° įkaitintoje orkaitėje ant karštos skardos ir su garais pirma 15 min. Vėliau prisukti karštį iki 200° ir pabaigti kepti dar 20 min. Ataušinti ant grotelių ir skanaus!
Šaltinis: čia
Danke fürs Nachbacken. Geschmeckt hat's, oder?
AtsakytiPanaikintiDanke! es schmeckt wunderbar, nur wie Du siehst es ist auf der Seite geplatzt. Aber das macht ja auch selbstgemachtes Brot aus!
AtsakytiPanaikintiAš tai dievinu tuos įtrūkimus kaip tik :))
AtsakytiPanaikintine ne, as tai ir nesiskudziu! tik noreciau ju virsuje o ne sone :DD
AtsakytiPanaikintiTu-duonos kepimo meistrė!
AtsakytiPanaikintiIr nesiginčijam ;)
hihihi... nesiginciju, bet stengiuos sioj srity dar tobuleti ♥ Aciu :*
AtsakytiPanaikinti