2011 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Kopūstainis

Labai skanus patiekalas, tik man jo susukimas kiek sunkokai ėjos, nes kopūsto lapai mažiukai buvo. Gerai kad šaldytuve vis kokio kumpelio mėtos, nes kitaip nežinau kuo čia pasibaigę būtų :)Taigi mums reikia:

kopūsto kokių 10 apvirtų lapų
vištienos faršo (aš maliaus 6 kumpelius be odos)
kiaušinio, druskos, pipirų
1 v.š. majonezo
1 v.š. krakmolo
česnakinių pipirų
2 didesnių morkų
1 didesnio svogūno
mėgiamo tarkuoto sūrio
plonai pjaustyto šalto rūkymo kumpelio 

Svogūną pasikepinti šlakelyje sviesto iki skaidrumo. Tada sudėti tarkuotas morkas ir patroškinti viską ~5 min.

Kopūsto lapus pasiskleisti ant maistinės plėvelės ar rankšluostėlio, ant jų dėti svogūnų&morkų masę. Tada pasiruoštą faršą (jį susimaišiau su  kiaušiniu, krakmolu, majonezu, druska, pipirais bei česnakiniais pipirais) bei ant jo sūrį. Aš taip apibarčiau šviežiomis žolelėmis dar viską. Belieka susukti kaip vyniotinį. Kadangi mano lapai tikrai mažiukai buvo, tai man nesigavo gražiai. Išeitis apvynioti su kumpeliu buvo ideali. Beliko įdėti į kepimo formą ;)

Užpilti reikia tokiu skysčiu: šaukšte sviesto pakepinti šaukštą miltų, užpilti 1,5 puodelio verdančio sultinio bei 0,5 puodelio grietinėlės. Pasiskaninti kaip mėgstame, aš dar ir kečupo gerus pora šaukštų įmaišiau ir užpilti kopūstainį. Aš žiūrėjau kad šis padažas būtų ne per tirštas, nes jis kepant dar labiau sutirštės. 

Pašauti viską į įkaitintą 180° orkaitę ~45 min. Kaip namai kvepėjo ♥ Ačiū Srovele!

2 komentarai:

  1. Ojei, kaip gerai tu čia sugalvojai patobulinti receptuką su tuo kumpeliu, koks gražuuus gavosi,šaunuoliukė, taip ir gimsta receptai, kiekvienas vis kažką naujo prideda:)Namai tai tikrai, kad kvepėjo:)Dar pamaniau, kad galėjau kelis kart, tik ploniau sluoksniuoti, daugiau kopūsto tuomet įsidėtų.Smagu, kad tau taip puikiai sekėsi, mano toks susigulėjęs atrodė tik kitą dieną, kai šildžiau, o tai toks išparpęs išsyk buvo:)Einu ieškot tos jautienos su vynu pas tave, jau kelinta diena stovi tas vynas pakavotas, kad kaip nors nedingtų, ar nesudūžtų kartais netyčia:DD

    AtsakytiPanaikinti
  2. O man kaip sykis tavo toks idealus ♥
    Aš irgi kitą sykį būtinai daugiau kopūsto lapų dėsiu, nes jie čia tokie skanūs buvo kad norėjos dar ir dar jų :))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails