2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Duona su manų kruopomis

Puiki, kvapni, porėta, geltona ir be galo skani ♥ Kaip aš džiaugiuos, kad ta meilė duonos kepimui atsirado! Tiek visokių jų išbandžiau ir dar sąrašas netrumpėja :) Viena už kitą geresnės... ir kas svarbiausia dar nei vienas receptas nepavedė!Visos pavyko, o tai jau pasiekimas! Ką apie pyragų kepimą šiuo metu negalėčiau pasakyti :DD Šiai duonelei reikia:

Įmaišui: 100 g miltų
                50 g smulkių manų kruopų (aš dėjau manų kruopų miltus)
                100 g šilto vandens
                3 g šviežių mielių (org. dėjos 1 g sausų)
                2 g druskos

Visus produktus susidėti į dubenėlį ir užminkyti pora min tešlą. Uždengti dubenėlį ir palikti pirma 1 val kambario temperatūroj, vėliau šaldytuv nuo 12 iki max 24 val. 

Įmaišą išsiimti 30-60 min prieš jį toliau perdirbant iš šaldytuvo.

Tešlai reikia: viso įmaišo
                        300 g miltų
                        50 g smulkių manų kruopų (ėmiau manų kruopų miltus)
                        200 g vandens
                        8 g šviežių mielių (org. dėjos 3 g sausų)
                        8 g druskos

Į didelį dubenį sudėti įmaišą ir ipylus vandenį viską pamaišyti, kad šie produktai susijungtų. Tada suberti miltus, manų kruopas bei mieles ir kombaino pagalbos 1 greičiu minkyti tešlą 4 min. Suberti druską ir pagreitinus greitį iki 2 padalos, minkyti dar 6 min tešlą. Uždengti ir palikti kambario temperatūroj 30 min. Išsiėmus perlankstyti ją ir vėl palikti uždengus 30 min kambario temperatūroj kilti. 

Tešlą susiformuoti norima forma. Aš kildinau kildinimo krepšely (įsigijau dar ir pailgą...) tai duoną susiformavau lankstymo technnika į pailgą batonėlį, kurį gera puse įdejau į krepšelį, siūle į viršų. Uždengiau ir palikau šiltai 1 val pakilti.

Orkaitę įsikaitinau su kepimo akmeniu iki 230° (arba kartu su skarda kaitinti). Įpjoviau ir pašoviau duonelę, apipurškiau sienas vandeniu ir kepiau 15 min. Tada orkaitę reikia prisukti iki 200°, atidaryti duris išleidžiant garus ir kepti dar 15 min. Skanaus!

Šaltinis: čia

19 komentarų:

  1. Kaip gražiai atrodo duonelė! Super! Tik... "dar nei viena nesigavo" reiškia ne ką kita kaip tai, kad dar nei viena duonelės nepavyko iškept ;) O juk mintis priešinga. Jos visos kuo puikiausiai iškepa!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Serpent ačiū :*
    Kai namie 105 darbus vienu metu darau, tai net minčių normaliai į sakinį sudėti neina :)) bet pasitaisiau...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Och koks kepaliukas - kaip iš geriausios kepyklos lentynos! Kaip tu šauniai visas duonas kepi. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kokia daili ! O LT kažin ar yra tokių krepšių duonai kildint?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū merginos!
    Fausta kas liečia tokius kildinimo krepšelius, tai SM diskutavau su viena mamyte kuri taip pat jų ieškojo ir deja nerado. Šiaip yra galimybė tik ebay arba amazon.de užsisakyti arba naudoti iš vytelių pintus ;) Gal pažysti ar žinai kur pina iš apvalių! vytelių tai va ir sprendimas ;)
    Šiaip palyginimui, šie krepšeliai kainuoja čia ~12€.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Grazi duonele!!!O dedant i kildinimui reikia miltais apibarstyt? kept isvertus?Dekui:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Siaip reikia kildinimo krepseli apibarstyti miltais, nes kiitaip gali i tarpus prilysti teslos. Siaip isvertus nieko apibarstyti nereikia, tiesiog tokia pasauti i orkaite ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Bandysiu kažko panašaus Kaziuko mugėj ieškot :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nu žiūrėk, jei nerasi duok žinot organizuosim kitaip jo gavimą tada ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. kazi kodėl man gavosi tokia tesla, kurios tikrai negaleciau lankstyti? labai jau minkšta ir limpanti prie visur :(

    AtsakytiPanaikinti
  11. dadek dar ciut miltu ir bandyk pirma pakildinti. Perlankstyk ir vel kildink. Turetu siaip jau gautis ;) nu neturejau as problemu su tesla ...

    AtsakytiPanaikinti
  12. Jau iskepiau pirmines konsistencijos. tik ka istraukiau. vizualiai tai graziai atrodo, ziuresiu kaip su skoniu bus :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Tai dabar lauksiu atsiliepimu apie skoni ;)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Na ką, jau galiu ir apie skonį parašyti :) gavosi nuostabi duonytė ;)pjūvis ne toks kaip pas tave, pas mane daugiau skylučių, tokia šlapesnė. bet šiaip liux :)tikrai dar kepsiu, nors čia tiek duonų, kad norėsis ir kitas išbandyt ;)

    AtsakytiPanaikinti
  15. o beje, iš kokių miltų kepei? aš tai naudojau aukščiausios rūšies, tinkančius pyragams. gal dėl to man kitokia gavosi..

    AtsakytiPanaikinti
  16. Kaip pavydžiu korėtumo ♥ Tau gavos vadinas ideali duona! Aš ko gero naudojau paprastus miltus, nes jei nieko neparašiau šone... tiksliai nepamenu nes po jos tiek tų duonų kepiau... :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Aguonėle please pasakyk kur gauti tų kildinimo krepšių? jau gi noris iki galo gražios duonos, sunku man be jo išgauti gražią formą... niekur nerandu apie juos info :(

    AtsakytiPanaikinti
  18. Labai skani duona, jau 2 kartus kepiau.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails