2010 m. gegužės 19 d., trečiadienis

Lietuviska pyne

Pamaciau ir likau susizavejus ... nedave sis receptas ramybes kol neisbandziau! Tad dideles padekos eina i aj-receptai svetaine uz tikrai vykusi duonikes recepta. Labai skani, puri ir tinkanti prie rytinio stalo gerybiu! Tik as kildinau kitaip, nes man norejos duona tureti ryte silta ir garuojancia ant stalo bei nepyniau kasu ;) taigi reikia:

375 g miltu

6 g svieziu mieliu

6 g druskos

8 g cukraus

55 ml aliejaus

200 ml vandens

1 kiausinio trynio pynei aptepti

I vandeni suberti cukru ir pasildyti viska iki max 38° temperaturos. Deti mieles, rankomis ismaisyti ir leisti pastoveti 10 min. Si gauta skystima (nebus jokios kepureles!) pilti i miltu misini ir gerai uzminkyti. Tesla bus tokia nelipni, tad dabar supilti alieju ir uzminkyti tesla. Minkyti kruopsciai 10 min, galima ir daugiau. Uzdengti ir leisti pastoveti 45 min kambario temperaturoje.

Pasidalinti i dvi lygias dalis, kurias issukti i volelius. Viena su kitu susukti ir deti i riebalais istepta kepimo forma. Uzdengti ranksluosteliu ir pastatyti saldytuvan maziausiai 12 val.

Issiemus is saldytuvo leisti 30 min pasilti kambario temperaturoje, aptepti kiausinio plakiniu ir pasauti i ikaitinta 180° orkaite 40-45 min. As dar silta pavirsiu aptepiau trupuciu sviesto. Skanaus!

16 komentarų:

  1. O jeigu neturi termometro, kaip maždaug orientuotis, kada būna 38 laipsniai? Turbūt vos vos šiltas, kad pirštą galėtum palaikyti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip , vanduo turi buti siltas ne karstas, nes kitaip zus mieles ... jei kildinama tesla per nakti, tai vanduo ir saltas virintas tinka ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aguonele, nu tikra grazuole iskepei. Koks pynimo budas idomus! Labai dziaugiuos, kad patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai skani pyne, aciu tikrai uz recepta! Man kas patiko, kad ja ivyniojau as i ranksluosteli ir valgem tikrai 3 dienas, nes nei sudziuvo nei ka ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. As dar ilgiau laikiau, ir tokia pat minksta liko :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. super ! pastebejau viena dalyka: mieliniai pyragai kazkaip taip ilgai neissilaiko minksti kaip duonos :(

    AtsakytiPanaikinti
  7. O vat aš plakiniu kiašinio nepatepiau iš to staigumo ir viršus sukietėjo... Bet šiaip labai gera bulka gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. nemanau zinok kad del kiausinio neaptepimo sukieteja. Man irgi virsus kokias duonas bekepciau sukieteja, tad as visada dar silta aptepu sviestu ir liuks tada ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kepiau ir aš vakar šitą pynę. Tikrai labai skani. Tik pasakykit ką darau ne taip, nes tai ne pirmas mano toks brokas - man mielinės duonos ir pyragai įtrūksta viršuje ties šonais....
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  10. Fausta nesu tokia profesionale, bet gali buti kad tu ja per daug pakildini ir galbut neuzdengus. tada virsus apdziusta ir kepant, ar netgi jai dar kylant, visos dujos per sonus iseina... Man niekad taip dar nebuve...sunku ka pasakyti. As stengiuos tesla kildinti iki kol padvigubeja ir visada uzdengus arba ranksluosteliu arba tokia celafanine kepurele. Skaito, jei apdziusta bekildinant tesla, ja reikia apipurksti vandeniu..

    AtsakytiPanaikinti
  11. Tikrai, kildinu neuždengusi... Sekantį kartą darysiu pagal Tavo patarimus :) AČIŪ
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sekmes ir tikiuos pavyks! Duok zinoti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. O kur druska deti?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Nugi į tešlą :) sumaišyti kartu su miltais.

    AtsakytiPanaikinti
  15. kodėl reikai tešlą dėti į šaldytuvą? Mielinė pynė gavosi gera ir neperpynus.su pienu labai skanu ,o jei dar uogienės ....Hmm

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kildinant šaldytuve skonis biškį keičias ir mielių tiek daug nereikia.

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails